Symptomer

Er det mulig å helbrede atrofisk gastritt: pasientanmeldelser

Atrofisk gastritt oppstår når det er et brudd på fornyelsen av den cellulære prosessen, noe som fører til en endring i mageslimhinnen. Eldre mennesker blir ofte rammet av denne sykdommen. Dessverre er de eksakte årsakene til utseendet fortsatt ukjent. Denne patologien i siste fase behandles ikke, men du kan prøve å bremse den irreversible prosessen.

Hvorfor oppstår sykdommen?

Mange pasienter er interessert i om atrofisk gastritt kan helbredes fullstendig. For å svare på dette spørsmålet, må du vite årsakene til utviklingen. En lignende sykdom oppstår på grunn av den negative innvirkningen av interne og eksterne faktorer som hele tiden angriper kjertelcellene i magen, som et resultat vises betennelse som raskt blir til en kronisk form.

Faktorene som fremkaller utviklingen av gastritt er som følger:

  • Intern - atrofi i gjenopprettingssystemet av kjertelepitelet, forstyrrelse av hormonell og nervøs regulering av magen, virkningen av smittsomme mikroorganismer, dårlig blodtilførsel til mageveggene.
  • Ekstern - effekten av giftstoffer på kroppen: arsen, bly, bomull og kullstøv, nikotin, alkohol. Dessuten kan usunt kosthold tilskrives eksterne faktorer: å spise for varm eller kald mat, sterkt røkt og kjøttretter.

Andre faktorer

Utviklingen av atrofisk gastritt kan også påvirkes av autoimmune prosesser i kroppen. Slike endringer fører til at de uformede cellene i kjertelepitelet ikke får naturlig spesialisering. Gamle kjertelceller som utskiller magesaft erstattes av unge som produserer slim i stedet for saltsyre, som har beskyttende egenskaper. Men hun tar ikke del i fordøyelsesprosessene..

Klassifisering av sykdommen

Det er flere typer kronisk gastritt. Avhengig av graden av ødeleggelse av slimhinnen, er det:

  • Betennelse i magen med fokal atrofi. Denne patologien er ledsaget av økt surhet. Visse deler av magen slutter å produsere magesaft, og de gjenværende sunne cellene prøver å kompensere for mangelen på saltsyre ved å øke sekresjonen.
  • Atrofisk gastritt av antral type. Som regel vises sår på den skadede slimhinnen, og i sjeldne tilfeller ondartede formasjoner.
  • Atrofisk hyperplastisk gastritt, behandling med folkemedisiner som lar deg stoppe utviklingen av sykdommen. På grunn av metaplastiske omlegginger av slimhinnen er det stor risiko for å utvikle onkologiske prosesser..
  • Diffus atrofisk gastritt. Denne sykdommen forekommer i de fleste tilfeller hos pasienter med alkoholmisbruk..

Tegn på sykdommen

Før du vet hvordan du skal kurere atrofisk gastritt, må du studere symptomene på patologien. På et tidlig stadium manifesterer denne sykdommen seg ikke på noen måte. Selv et så åpenbart tegn på andre typer gastritt som smerter i bukhulen kan være fraværende. Ubehagelige opplevelser oppstår ikke selv i de siste stadiene i noen typer atrofisk gastritt.

Det skyldes at patologien ikke gir alvorlig ubehag og ikke har noen uttalt symptomer på at diagnosen er vanskelig. Kronisk gastritt kan bare oppdages etter en spesiell undersøkelse. Med en slik sykdom kan de være bekymret for:

  • hyppig rumling i magen;
  • forstoppelse (diaré er sjelden);
  • raping og kvalme;
  • dårlig ånde;
  • oppblåsthet og tyngde i underlivet.

Men mange ignorerer disse tegnene på sykdommen, og tar ikke hensyn til dem. Ytterligere symptomer assosiert med atrofisk gastritt inkluderer vekttap, hormonell ubalanse og vitamin B12-mangel. Forresten, på grunn av anemi, kan det oppstå hodepine og plakk på tungen..

Diagnose av atrofisk gastritt

Før du behandler denne sykdommen, må du først etablere en nøyaktig diagnose. For å bestemme et klart bilde av patologi, brukes veldig progressive undersøkelsesmetoder:

  • histologi;
  • FEGDS;
  • røntgen;
  • blodprøver;
  • vurdering av magen (magesaft undersøkes for mengden og tilstedeværelsen av pH-innhold);
  • ultralyd.

Ved fastsettelse av sykdommens type, alvorlighetsgrad og form foreskriver helsearbeideren effektiv terapi. Gastroenterologen bestemmer bare hvordan han skal behandle denne sykdommen etter å ha intervjuet pasienten og mottatt undersøkelsesresultatene.

Kan atrofisk gastritt helbredes helt, og hvorfor er det farlig??

En slik patologi er farlig ved at den kan føre til en alvorlig funksjonsfeil i funksjonen til alle systemer og organer. Sekretorisk insuffisiens fører til utseendet på ubehagelige symptomer etter å ha spist, samt til mangel på næringsstoffer i kroppen. Mangel på B-vitaminer, som påvirker nervesystemet, er spesielt farlig. Men mangel på jern i kroppen kan provosere utviklingen av jernmangelanemi..

Men den farligste komplikasjonen i fravær av behandling er degenerasjonen av skadede celler til kreft. Hvis du starter behandling i tide, kan mages funksjonen gjenopprettes, mens de ødelagte cellene kan komme tilbake til livet..

Om det er mulig å kurere atrofisk gastritt helt avhenger vanligvis av årsakene som provoserte utseendet. For noen pasienter er det nok å gjennomgå et behandlingsforløp, som består av 10 dager, for å gjenopprette magen. Imidlertid må folk i noen tilfeller utføre behandling hele livet..

Ernæring for gastritt av atrofisk type

Med en slik sykdom er det nødvendig å følge en diett med mekanisk sparing av mageslimhinnen og stimulering av fordøyelsesorganene. Det anbefales å tygge maten godt og spise 5-6 ganger om dagen. Måltider bør berikes med forskjellige vitaminer. Energiværdien deres bør ikke være mer enn 2800 kalorier, og en porsjon bør være 300. Maten skal spises varm, siden lave og høye temperaturer irriterer magen..

Kan atrofisk gastritt helbredes fullstendig hvis du følger dietten? Selvfølgelig vil dietten bidra til å forbedre mages funksjonen, så det er bedre å gi opp druer, melk, fett kjøtt og fisk, bakverk, kald og krydret mat. Grov fiber bør også utelukkes fra dietten. Grønnsaker og frukt med denne patologien skal ikke spises rå..

Dette regimet må følges i flere dager ved sykdomsutbruddet, så bytter de til et stimulerende kosthold. Hos pasienter med en slik patologi avtar appetitten, så de anbefales å bruke fisk og kjøttkraft..

Hvordan kurere atrofisk gastritt i magen: anmeldelser

Et stort antall mennesker er interessert i om det er mulig å bli kvitt denne sykdommen. Dessverre er det ingen enkel tilnærming til behandling av en slik sykdom, fordi dens former og manifestasjoner er forskjellige. Det vil ikke være mulig å gjenopprette mageslimhinnen, hvis patologien har gått over i et kronisk stadium, er det ikke lenger mulig å bringe kjertelcellene tilbake til livet.

Hvordan kurere atrofisk gastritt for alltid med medisiner? Det er ordninger for medikamentell terapi for gastritt refluks på forskjellige stadier. Selvfølgelig vil en slik behandling ikke bidra til å bli helt kvitt denne sykdommen, men den vil redusere den videre utviklingen..

Legemidler til behandling av sykdommen

Som du vet er årsakene til atrofisk gastritt forskjellige, men den vanligste av dem er infeksjon med Helicobacter pylori. Videre kan denne mikroorganismen provosere utviklingen av andre, ikke mindre farlige sykdommer i magen. For å undertrykke aktiviteten foreskrives det antibakterielle medlet "Trichopol" og antibiotika. Ved behandling av refluks gastritt brukes medisiner som "Lansoprazole", "Omeprazole", "Esomeprazole" og andre.

Hvordan kurere atrofisk gastritt i magen? Terapi for denne sykdommen innebærer bruk av forskjellige medisiner. For eksempel, hvis det er anemi, foreskrives vitamininjeksjoner. For å styrke og lette fordøyelsesprosessene brukes saltsyrepreparater.

For å eliminere betennelse brukes plantain juice eller rettsmidler basert på den. Mer nylig har Riboxin blitt brukt til å behandle atrofisk gastritt. For å gjenopprette mageslimhinnen er medisiner foreskrevet, som inkluderer aluminium eller vismut: "Rother", "Vikair", "Kaolin" og "Vikalin".

Det anbefales også å bruke mineralvann for denne sykdommen, som påvirker utskillelsen av saltsyre. Legemidlene "Cisaprid" og "Domperidon" er foreskrevet for å kontrollere motorens funksjon i magen. I tilfelle forverring av patologi og alvorlig smerte, brukes antacida: "Almagel", "Gastal", "Maalox" og "Fosfalugel".

Medisiner brukes under forverring av atrofisk gastritt. I løpet av perioden med remisjon, når sykdommen stopper utviklingen, er det viktigste å følge riktig ernæring..

Eliminering av sykdommen ved hjelp av tradisjonell medisin

Kan atrofisk gastritt helbredes helt? Anmeldelser av mange mennesker gjør det mulig å forstå at dessverre bare folkemedisiner ikke vil være i stand til å kvitte seg med en slik sykdom. Du må definitivt drikke medisiner. Alternativ medisin kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner, unngå sesongmessige oppbluss og forbedre behandlingen.

Atrofisk hyperplastisk gastritt, behandling med folkemedisiner som består i å gjenopprette mageslimhinnen, kan bare suspenderes. Selv slike medisiner undertrykker bakteriefloraen som fremkaller betennelse i magen, øker kroppens immunforsvar og gir normal surhet. I alternativ medisin er det mange effektive oppskrifter som kan bremse utviklingen av sykdommen..

Kan atrofisk gastritt helbredes helt ved hjelp av medisinske planter? For å eliminere denne patologien brukes ofte forskjellige urtepreparater. For å tilberede et effektivt legemiddel trenger du følgende ingredienser: 100 g johannesurt, 50 g hver ryllik, angelica rot, groblad, karvefrø, 20 g hver - linfrø, kamille og ryllik urt.

De listede råvarene bør blandes grundig. Tilsett deretter en teskje av samlingen i 200 ml vann, rør godt og kok til blandingen koker. Den ferdige buljongen skal tilføres i omtrent 10 minutter, hvoretter den kan filtreres. Du må drikke en slik drink en time før et måltid..

Havtornolje kan tas for å behandle denne typen gastritt. For å få stoffet er det nødvendig å blande det med uraffinert solsikkeolje. Det er best å konsumere den resulterende blandingen før sengetid, 10 gram.

Sykdomsbekjempende grønnsaker

Tomat- og kåljuice hjelper godt med atrofisk gastritt. Før bruk er de halvfortynnet med kokt vann. Det anbefales også å drikke mineralvann noen minutter før måltider, men bare varmt. Videre, for å forbedre juice sekresjon, ta fersk juice fra poteter, 100 ml minst 3 ganger om dagen..

Men før du kurerer atrofisk gastritt for alltid med folkemedisiner, må du først konsultere legen din. Tross alt, ukonvensjonelle behandlingsmetoder, som det fremgår av pasientanmeldelser, selv om de vil bidra til å forbedre fordøyelsesprosessen og gjenopprette magen, vil de ikke være i stand til å normalisere mage-tarmkanalens funksjon helt..

Hvordan unngå slike problemer?

Husk at du bare kan kurere atrofisk gastritt hvis du henvender deg til en spesialist i tide og følger alle hans anbefalinger. Du må spise riktig, i små porsjoner, 5-6 ganger om dagen. Ikke overbelast magen med store mengder mat..

Få nok søvn for å forhindre gastritt. Om natten anbefales det å la vinduet være åpent for frisk luft å komme inn i rommet. Stresssituasjoner bør unngås, og under fysisk anstrengelse bør ikke overarbeid tillates, siden produksjonen av magesaft blir forstyrret på grunn av dette..

Hvis du følger alle disse tipsene, etter overgangen av sykdommen til en tilstand av remisjon, kan du leve et fullt liv uten å bekymre deg for helsen din..

Atrofisk gastritt som forstadier til kreft

Registrering: 05.02.2006 Innlegg: 3 Har takket: 0 ganger Har takket: 0 ganger ->

Atrofisk gastritt som forstadier til kreft

Beklager spørsmålet (det er for det meste mennesker med veldig alvorlige problemer her), men den andre dagen er jeg i panikk. I går fikk jeg diagnosen atrofisk gastritt. Parallelt ble det funnet en avvik i strukturen til galleblæren. Legen gjorde hovedavtalen om galle, om gastritt ble det bare sagt at man må følge en diett.

Men jeg, dåren, gikk på internett og fant ut at: a) atrofisk gastritt ikke kan behandles b) det er en forstadier til kreft.

Begge bestemødrene mine døde av kreft i forskjellige organer (gynekologi), en av dem nylig. Jeg er bare 28 år gammel, og jeg leste at atrofisk gastritt forekommer hovedsakelig hos mennesker etter 50 år. Betyr det at kroppen min allerede er så utslitt? Hvordan leve av å være i fare? Er en diett virkelig nok? På Internett anbefales det å gjennomføre en endoskopi minst en gang i året - vil dette være nok??

Jeg skal en av disse dagene på en konsultasjon med en onkolog, men jeg vil være veldig takknemlig for noen av kommentarene dine. Takk på forhånd.

Registrering: 12.10.2004 Innlegg: 375 Har takket: 0 ganger Har takket: 0 ganger ->

Atrofisk gastritt i en alder av 28 år er ikke en grunn til panikk, men bare en grunn til å ta vare på helsen din nærmere. Så vidt jeg forstår ble diagnosen bare gjort av det endoskopiske bildet. Imidlertid krever det ofte morfologisk undersøkelse og detaljert avklaring av det endoskopiske bildet (forekomsten og graden av slimhinneatrofi). Det er også nødvendig å bestemme tilstedeværelsen av bakterier - Helicobacter pilory (det er mye kontrovers om viktigheten av disse mikroorganismene, men det vil ikke skade deg å bli kvitt dem i det hele tatt - hvis noen).
Endoskopi en gang i året er generelt tilstrekkelig.
Men konsultasjon av en god gastroenterolog vil passe deg mye mer enn å konsultere en onkolog.

Registrering: 05.02.2006 Innlegg: 3 Har takket: 0 ganger Har takket: 0 ganger ->

Doktor, takk for svaret! Roet seg litt ned
Bakterietest ble utført (negativ).
Mens jeg drikker det foreskrevne løpet av chelol og motilak (3 uker). Rett etter det vil jeg begynne å lete etter en god gastroenterolog. Takk igjen!

Registrering: 16.12.2004 Innlegg: 583 Har takket: 0 ganger Har takket: 0 ganger ->

For å avklare diagnosen er det en biopsi av mageslimhinnen som er nødvendig. Sammen med atrofisk gastritt diagnostiseres ofte tilstander som B12-mangelanemi og reflukssyndrom. Den første av dem oppdages ved generelle og biokjemiske blodprøver, den andre ved endoskopi. Begge er gjenstand for symptomatisk behandling (i det første tilfellet - vitaminbehandling, i det andre - samme motilak, for eksempel).
Årsakene kan være Helicobacter pylori-infeksjon, funksjonsfeil i andre deler av mage-tarmkanalen, spesielt i galleblæren og tolvfingertarmen 12, og nedsatt immunitet. I disse tilfellene kreves spesifikk behandling..
Jeg forteller deg alt dette for ikke å skremme deg, men for å informere deg om hva du trenger å spørre gastroenterologen.
Som en observasjon er det ganske nok å gjennomføre en gastroskopi en gang i året, du kan også ta en blodprøve for den såkalte Gastropanel en gang i året.
Med riktig foreskrevet og utført behandling, et passende kosthold og regelmessig observasjon, kan du ikke bekymre deg for atrofisk gastritt.

Din kjære,
Andrey Zaretsky

Registrering: 05.02.2006 Innlegg: 3 Har takket: 0 ganger Har takket: 0 ganger ->

Doktor, samtidig, under endoskopi, fant jeg en unormal struktur av gallen (innsnevring i den nedre tredjedelen) og tilbakeløp, ja. Jeg har ikke gjort en blodprøve ennå. Nå drikker jeg chelol og motilak pluss hefitol (legen sa at med min galleblærestruktur er det nyttig å med jevne mellomrom gjennomgå et koleretisk kurs). Riktignok er jeg litt flau over at alt er på samme tid: både koleretisk og motilak, men tilsynelatende er det slik det skal være, ja?

Jeg vil absolutt konsultere en gastroenterolog (på en eller annen måte skjønte jeg det ikke med en gang, fordi jeg undervurderte uttrykket "atrofisk"). Stor takk til legene på forumet for deres deltakelse! Bare et fjell utenfor skuldrene dine, ærlig talt. Takk!

ATROFISK GASTRIT.

Brukerkommentarer

Daria, behandler du ham på en eller annen måte?

Hvordan er behandlingen din? De gjorde en slik diagnose, jeg sitter brølende, jeg leste også på Internett (((((

Jeg hadde en periode da jeg var veldig deprimert, jeg var konstant i spenning, jeg spiste nesten ingenting (jeg var bare glad i søtsaker og syrlig godteri, forestill deg på tom mage). Så så hun ut til å bli fornuftig, ble kjent med sin fremtidige ektemann, giftet seg, ble gravid (jeg drakk mange tabletter for å bevare, samtidig som jeg etterbehandlet magen), fødte deretter en sønn og skyndte meg: Magen min har alltid vondt, og om natten er det generelt kapetter, forferdelig kvalme, så unnskyld diaréen, deretter forstoppelse, ikke humør, generelt et mareritt! Jeg bestemte meg for en gastroskopi (utført med en biopsi): hun viste fokal slimhinneatrofi! Jeg leste den, bekymret, løp rundt en haug med leger, det var ingen mening. Deretter laget hun også en røntgen av magen: det ble funnet en kraftig mageforfall, tilsynelatende etter graviditet. Generelt sett var det ikke mye resultat etter en rekke forskjellige behandlinger, det eneste fornuftige en lege fortalte meg er at en 25 år gammel jente ikke kan ha virkelig atrofi, fordi dette er hovedsakelig mye eldre mennesker, det roet meg mer eller mindre. Og FGDS selv i virkeligheten kan bare gi en visuell vurdering av tilstanden i magen, så bekymre deg mindre om dette emnet og ta vare på nervene dine, som jeg forsto - dette er nøkkelen til helbredelse! Og selvfølgelig skal maten være mild: om morgenen ble jeg vant til å spise grøt, ved lunsjtid en lett suppe på kylling eller kalkun uten skinn, uten å tilsette frites og pommes frites der, til middag for et tilbehør - helst potetmos (og det er også godt før middag drikk kjøttkraften hennes) eller hvilken som helst godt kokt frokostblanding (spesielt ris og buljong, den omslutter godt) eller nudler! Det er godt å spise bananer, det er bedre å ekskludere andre frukter og bær friske, spesielt sure! Men ellers er alt vanlig: hvis en sandwich - så med smør og bare legepølse eller ost! Hvis en godteri / sjokoladebar - så med varm te! Vi fjerner også varmt, krydret og syltet! Generelt vil vi kjempe og vi vil være sunne.

Jeg hadde også en slik diagnose og sa på grunn av stress, du må først besøke en psykolog, alle problemer med mage og mage-tarmkanalen fra nerver, og selvfølgelig ikke glem at fett, krydret og surt ikke kan være.

ATROFISK GASTRIT

På onsdager er Vladimir Ivanovich på vakt. Vil svare på spørsmål med en forsinkelse på 2-3 dager.

Nettstedsadministrasjonen vekker oppmerksomhet! Kjære pasienter! Ikke glem å registrere deg på siden! Hvis det er nødvendig å svare personlig på pasienten, vil ikke registrerte brukere ikke motta et slikt svar. Ved gjentatte anrop - reprodusere i sin helhet ALLE forrige korrespondanse (skriv dato og nummer). Ellers vil ikke konsulentene "gjenkjenne" deg. Du kan supplere spørsmålene eller svare på konsulentenes spørsmål i "Meldinger" under spørsmålet ditt. De vil bli sendt til konsulenter.
Når du mottar svaret, ikke glem å rangere (“vurder svaret”). Jeg er takknemlig for alle som fant det mulig og nødvendig å rangere svaret !

Husk at for svaret (konsultasjon) du liker, kan du bruke det spesielle nettstedalternativet "Si takk", der du kan uttrykke takknemlighet overfor konsulenten ved å kjøpe noen bonuser til ham på nettstedet vårt. Vi håper at de foreslåtte størrelsene på bonuser ikke vil gi deg noe annet enn et smil med deres lettsindighet.

Fokal atrofisk gastritt

hei gjorde FGDS resultatet følgende:

Spiserøret er fritt fremkommelig, slimhinnen er blekrosa. Cardia lukkes helt. Z - linjen slettes. Magen av normal form og størrelse inneholder en liten mengde overskyet, skummende slim. Slimhinnen er blekrosa med områder med atrofi. Relieffet er bevart, foldene er elastiske, de glattes godt ut med luft. En avrundet portvakt passerer vi. KDP-pæren er avrundet. Slimhinnen i pæren og den synkende delen er blekrosa, kjedelig.
Diagnose: Fokal atrofisk gastritt
blodprøve for Helicobacter pylori lgG 2.3.
Ingen behandling ble foreskrevet på Internett, jeg leste mye, de skrev noen redsler, fortell meg hva som blir behandlet og hvor skummelt det er?

AntiVSD.ru - Vegetavaskulær dystoni, forekomst og symptomer, behandling og forebygging, osteokondrose

Vegeto-vaskulær dystoni => Generelle spørsmål => Emne startet av: Osenika fra 8. september 2013, 12:05:09


Navn: Atrofisk gastritt..
Sendt av: Osenika 8. september 2013, 12:05:09

Nei, jeg fant på Google at spiserør er en forstadier til kreft. Og hva er din kilde til kunnskap om at gastritt ikke blir behandlet?

Nei, jeg fant på Google at spiserør er en forstadier til kreft. Og hva er din kilde til kunnskap om at gastritt ikke blir behandlet?

De skriver også mye på gjerdet.
Ja, og du kan lese massevis av alt, men aner ikke hvordan det hele fungerer.

Hva er kostholdet ditt nå? Hva er legen foreskrevet for behandling? Du tar enzymer?
Generelt sett må du først se på tarmens arbeid.

De skriver også mye på gjerdet.
Ja, og du kan lese massevis av alt, men aner ikke hvordan det hele fungerer.

Hva er kostholdet ditt nå? Hva er legen foreskrevet for behandling? Du tar enzymer?
Generelt sett må du først se på tarmens arbeid.

Vel, dette er en lang historie, og du trenger ikke egentlig det hvis du vil gjenopprette magen. Og tilstrekkelig tarmfunksjon må uansett oppnås. For en start, gi i det minste fiber til dietten og noe å fylle på mikrofloraen. Men det avhenger i hvilken tilstand alt er der.

Og så, ja - vann, vann, vann i liter for å vaske i det minste litt av alt inni. Kom igjen uten vann, ingen fornuftig effekt kan oppnås.
Det er bedre å kjøpe vann på et apotek, det for barn, eller i ekstreme tilfeller vanlig flaske.

Forfatteren, vel, ikke gastritt - ditt største problem. Vel, ikke gastritt i det hele tatt. Hva faen er en precancerous tilstand? ) Behandle nevrose og angstlidelse. Se en god terapeut. Slutt å surfe på Internett på jakt etter sår. Behandle gastritt som anbefalt av gastroenterologen din. Og leve i fred.

Livet - som du vet, er dette en dødelig sykdom med 100% dødelig utfall. Og hva, ikke leve nå?

Beklager at jeg er for skarp.

Vi vil gjøre deg oppmerksom på originale japanske produkter for skjønnhet og helse fra hjemmemarkedet i Japan, grossist og detaljhandel. Rikt utvalg.
Det er produkter for å løse ethvert helseproblem, samt produkter for din skjønnhet.
Kollagen, hyaluronsyre, squalen, glukosamin, vitaminer, AHCC, laktis, øyedråper, etc..
Alle produktene kan vises på nettstedet
Hos oss får du:
- lave priser
- originale produkter
- område
- kvalitet levering
- konsultasjon

Sender på en hvilken som helst måte som er praktisk for deg (Russian Post, EMS, TC)
Betaling på en hvilken som helst måte som er praktisk for deg (Sberbank, Alfabank, kontant ved levering, bankoverføring)

Tema: Atrofisk gastritt

Temaalternativer
  • utskriftsversjon
  • Vise
    • Lineær utsikt
    • Kombinert utsikt
    • Tre utsikt
  • Atrofisk gastritt

    Er det noen som har atrofisk gastritt på forumet? : / Hvis det er interesse, kan jeg skrive en artikkel om tilsvarende sannsynligheter og spådommer.

    Jeg har gastritt, men ikke atrofisk ennå, generelt håper jeg å kurere det slik at det ikke blir atrofisk. Vil du skrive artikkelen selv? Det ville være interessant å lese

    Skriv, det vil være hodepine om dette også

    Skriv, selvfølgelig interessant
    Noen la ut en artikkel om atrofisk gastritt kan etterligne kronen i magen

    Og atrofisk gastritt fører også til dårlig absorpsjon av vitamin B12 (intern slottfaktor produseres ikke) og muligens folat (på grunn av sibir).

    Fra dette er det mulig:

    1. Tarmregenerering lider.
    2. Hemolytisk anemi med økt hemoglobin (hyperkrom).
    3. Indirekte bilirubin stiger.
    4. Milten og leveren forstørres.

    Sist redigert av Clear; 21/12/2016 klokka 03:18.

    Og atrofisk gastritt fører også til dårlig absorpsjon av vitamin B12 (intern slottfaktor produseres ikke) og muligens folat (på grunn av sibir).

    Fra dette er det mulig:

    1. Tarmregenerering lider.
    2. Hemolytisk anemi med økt hemoglobin (hyperkrom).
    3. Indirekte bilirubin stiger

    Jeg ble diagnostisert med atrofisk gastritt to ganger, andre gang med en biopsi (en biopsi - normale celler i magen, av en eller annen grunn, den andre - med foci av moderat atrofi etter helbredet erosjon), den tredje gangen de så bare fokal gastritt, og hun forsikret meg om at hun så nøye ut og ingenting det var ingen atrofisk. Analyse for vitamin B12 viste et overskudd på nesten 2 ganger, den andre gangen var normal. Antistoffer mot parietale celler i magen er normale. Etter min mening bør man skille mellom atrofi og imitasjon av atrofi fra krone.

    Atrofisk inaktiv gastritt.

    • rusletur8787
    • Brukere
    • 1 innlegg

    Hallo!
    Bestått FGDS.
    Her er en beskrivelse:
    Slimhinnen i magesekken i antrumet er fokalt hypermorf, i antrumet i magen er det enkle akutte hemoragiske erosjoner langs alle veggene. Vinkelen og antrumet er dannet riktig..
    Vi passerer pilorumene. Pære 12P.K. avrundet, slimhinnen er blekrosa, på bakveggen på pæren 12p. til. definert polypoidformasjon 15 x 10 mm, 4 mm høy, på en bred base, blekrosa, myk, i midten av arret 5 mm

    Bestemmelse av pH i magesaft 1-3 (norm 4-5)
    Helpil-test for Helicobacter pylori - (+++)

    Konklusjon:
    Insuffisiens i kardia. Bilde av overfladisk fokal gastritt. Pærepolyp 12 sc? Betennelse rundt slimhinnen i arret?
    Morfologisk vurdering.
    Resultat for Helicobacter: høy grad av såing.


    Histologisk undersøkelse.
    Makroskopisk beskrivelse: biostien inneholder et fragment av mageslimhinnen polypoid, med foveolar hyperplasi, ødem og sklerose av stroma med diffus lymfoide og plasmosentriske infiltrasjon, samt to fragmenter av vev som har strukturen til duodenal slimhinne med Brunner gland hyperplasi.

    Konklusjon: Det morfologiske bildet tilsvarer kronisk atrofisk inaktiv gastritt Heterotopia av duodenalt vev i slimhinnen i antrum.

    Ifølge legen. Det ga meg konklusjonen om onkologi nr. Men jeg har allerede lest skrekkhistorier om atrofisk gastritt, og siden Jeg har en polypp som blir dobbelt skummel. og hva er heterotopi? Er det erstatning av magevev med tarmvev?.
    Hvor lang tid tar det for denne formen for gastritt å føre til kreft??
    Jeg forstår at alt er individuelt.
    Men det er rett og slett ingen økonomi for onkologisk behandling.
    Jeg vil gjerne vite etter hvilken minimumstid utviklingen av onkologi er mulig med tanke på at det ikke er noe ønske om å tilbringe de resterende dagene med å løpe rundt på legekontorer og lytte til "eventyr" om hvordan de lever med det til en moden alderdom. Og jeg vil maksimere tiden til å gjøre det klarte ikke å gjøre tidligere, i det minste delvis, for den gjenværende tidsperioden på denne jorden.
    Takk på forhånd for svaret ditt!

    • Opp
    • Marina C Dogville, lokal aboriginal.
    • Brukere
    • 498 innlegg
    • Dogville, lokal innfødt.

    Jeg er ikke lege i det hele tatt. Men mest sannsynlig vil du ikke vente på lege her. Og legen vil sannsynligvis ikke fortelle deg spørsmålet "i hvilken tid". Mye avhenger av selve gastritt - hvor effektivt du vil påta deg å eliminere den. Hvis det fjernes umiddelbart, vil kreft sannsynligvis ikke forekomme.

    Hver av de beskrevne avvikene i seg selv er kanskje ikke skummelt, men aggregatet er ubehagelig. Selvfølgelig vil jeg insistere på MSCT i bukhulenes organer og på en koloskopi for gjenforsikring. Selvfølgelig vil disse studiene ikke etablere endringer på mobilnivå, men jeg vil definitivt gjøre det.

    Hvis du leser redsler om atrofisk gastritt, forstår du viktigheten av å eliminere årsakene - behandling av Helicobacter pylori og gastritt i seg selv..
    Det strengeste dietten uten hack-arbeid - ikke engang frukt, bare bananer. Inntil arbeidet i magen er normalisert, vil slimhinnen ikke gjenopprettes. Ellers er risikoen virkelig ikke hyggelig.

    Dette er veldig, veldig viktig, og vil bidra til å forhindre konsekvensene..

    Men det er konstant nødvendig å overvåke under selve behandlingen av gastritt. Cellene dine ser ut til å være lei av både Helicobacter og feil ernæring og gastritt det forårsaker. Hvor lenge vil de holde ut uforandret, eller uendret til "ondt" - den uvanlige kjenner ham, men de må skynde seg å hjelpe dem.

    Og jeg vil inntil full normalisering av magearbeidet, direkte vedvarende, en gang i kvartalet, gjøre både EGD og ultralyd.

    Jeg gjentar nok en gang - jeg er en filist. En person langt fra medisin, men redd for kreft.

    Jeg er redd jeg ikke vil gi deg bedre råd..

    Og det er flott at du ble undersøkt, når det fremdeles er veldig enkelt å endre og kurere.

    Du er heldig.
    Helse til deg, lange og lykkelige leveår!

    Tema: Atrofisk gastritt i antrum

    Temaalternativer
    • utskriftsversjon
    • Abonner på denne tråden...

    Atrofisk gastritt i antrum

    En 65 år gammel kvinne ble funnet å ha atrofisk gastritt i antrummet ved resultatene av EGD. Helicobacter pylori ble ikke funnet. De-nol ble foreskrevet fra behandlingen. Undersøkelsen ble gjort i byens gastroenterologiske senter, men behandlingen ble foreskrevet av legen i distriktsklinikken.

    Les på internett at denne diagnosen er ganske alvorlig og regnes som en forstadier til kreft.

    Jeg vil gjerne finne en kompetent lege. Vennligst gi råd, helst i sentrum.

    Og det andre spørsmålet: hvem er hvordan blir behandlet med en slik diagnose og er alt virkelig så farlig?

    Jeg ble diagnostisert med atrofisk gastritt. Men ikke bare på FGDS-resultatet, men også på biopsien.

    Ingen Helicobacter heller.

    Så langt, fra behandlingen, har legen bare foreskrevet Pariet i 12 uker, unødvendig og diett.

    Jeg ble diagnostisert med atrofisk gastritt. Men ikke bare på FGDS-resultatet, men også på biopsien.

    Ingen Helicobacter heller.

    Så langt, fra behandlingen, har legen bare foreskrevet Pariet i 12 uker, unødvendig og diett.

    Hvor ofte har du fått beskjed om å ha FGD og biopsi? Jeg har samme diagnose, fgls gjøres en gang i året, men det tas ikke en biopsi.

    Takk for svaret! Hvor blir du behandlet? Føler du deg bekymret for noe? I det beskrevne tilfellet var det ingen klager, en rutinemessig rutinemessig undersøkelse en gang i året. Samtidig diagnose - kolsystitis

    Jeg gjorde det en gang om sommeren, og fikk diagnosen der, men uten biopsi. Så gikk jeg til en annen gastroenterolog, som foreskrev det uten biopsi også, men før FGDS sa jeg om den foreløpige diagnosen, og de tok materialet til biopsi. Diagnosen ble bekreftet.

    Så gikk jeg til en annen lege. Han foreskrev behandling basert på resultatene og etter behandling (etter ca 3 måneder), må du gjøre FGDS igjen.

    Det viser seg en gang hvert halvår. Svigermor har også atrofisk gastritt. Vrvch ba henne om å gjøre en gang i året.

    Jeg blir nå sett av en gastroenterolog i Pirogov.

    Han bekymrer seg for helsen sin på forskjellige måter. Først og fremdeles føler seg biløs, på høyre smerte, under skulderbladet gir og vondt under skulderbladet. Jeg ble brukt allerede.
    Det begynte med at jeg gjorde oppmerksom på fraværet av "rumling" i magen under sulten. Og selve sultfølelsen plaget meg ikke veldig. Utviklingene var borte. Men så begynte det på en eller annen måte å vokse: Hvis vi spiser noe eller drikker vin, begynte den øvre delen av magen, rett under ribbeina, å skade, brenne. Jeg la også merke til at maten begynte å fordøyes veldig sakte.

    Nå, selv på bakgrunn av behandlingen, er det forskjellige manifestasjoner.

    Jeg tror at du må prøve å følge en diett, dette er en av de viktigste behandlingene.

    Generelt, da jeg tok en biopsi, sa legen at det ikke var noe forbrytelse i dette, at jeg måtte følge en diett og gjøre FGDS en gang i året. Han sa ikke noe om behandlingen.

    Tusen takk for et så detaljert svar.!

    Det er også problemer med galle, og noen ganger var det angrep av kolecystitt. Hvor streng er dietten vist? Ingen salt-krydret-fett-søt-sur? Eller noe annet er viktig?

    Atrofisk gastritt med lav surhet

    Beslektede og anbefalte spørsmål

    16 svar

    Nettstedsøk

    Hva om jeg har et lignende, men annerledes spørsmål?

    Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som ble presentert, kan du prøve å stille et ekstra spørsmål til legen på samme side, hvis det er temaet for hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil legene våre svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter informasjonen du trenger i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom siden for nettstedssøk. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk..

    Medportal 03online.com gjennomfører medisinske konsultasjoner i korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere innen deres felt. For øyeblikket, på nettstedet, kan du få råd innen 50 områder: allergolog, anestesiolog-resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudlege, pediatrisk gynekolog, pediatrisk nevrolog, pediatrisk urolog, endokrin kirurg, pediatrisk endokrin kirurg, smittsom spesialist, kardiolog, kosmetolog, logoped, ØNH-spesialist, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nefrolog, ernæringsfysiolog, onkolog, urolog, ortoped-traumatolog, øyelege, barnelege, plastisk kirurg, revmatolog, psykolog, revmatolog, radiolog, sexolog-androlog, tannlege, trikolog, urolog, farmasøyt, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

    Vi svarer på 96,74% av spørsmålene.

    Lær Mer Om Diagnostisering Av Pankreatitt

    Behandling av matforgiftning hjemme

    Hvis matforgiftning ikke er alvorlig, kan du håndtere det hjemme. Samtidig er det viktig at personen ikke utvikler symptomer som utgjør en trussel mot livet. Pasienten kommer til hjelp med legemidler som skal være i alle familiemedisinskap.