Mat

Tema: Pentasa

I det store og hele ingenting


Synonymer 5-ASA, Mezacol, Mesacol, Pentasa, Salosinal, Samezil, Tidokol

Medisinsk senter; "Health Lux"

Moskva, Bolshaya Molchanovka, bygning 32, bygning 1

e-post: [email protected]; tlf: 8-910-434-17-86;
Avtale for konsultasjon: 8-926-294-50-03;
(495) 223-22-22.

OPPRETT ET NYTT MELDING.

Men du er en uautorisert bruker.

Hvis du registrerte deg tidligere, så "logg inn" (påloggingsskjema øverst til høyre på siden). Hvis du er her for første gang, så registrer deg.

Hvis du registrerer deg, vil du kunne holde oversikt over svarene på meldingene dine i fremtiden, fortsette dialogen i interessante emner med andre brukere og konsulenter. I tillegg vil registrering tillate deg å utføre privat korrespondanse med konsulenter og andre brukere av nettstedet..

PENTASA (tabletter): anmeldelser

Legemidlet Pentasa

svært begrenset omfang: inflammatorisk tarmsykdom (IBD), nemlig ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Disse autoimmune sykdommene er ikke så utbredt i verden (mer enn 5.000.000 mennesker), likevel er mange barn syke, og antallet nye tilfeller av sykdommen vokser eksponentielt hvert år..

Den viktigste aktive ingrediensen i Pentasa er mesalazin,

betennelsesdempende middel. Legemidlet er ganske dyrt, og gitt at det i de fleste tilfeller brukes hele livet, er det inkludert i listen over vitale medisiner i Russland og i Republikken Hviterussland.

Dette legemidlet er det første trinnet i behandlingen av IBD. Legemidlet har nok m. les flere bivirkninger,

derfor, under hele behandlingen, er det nødvendig å ta tester og overvåke vitale tegn.

Metoden for administrering og dosering er foreskrevet av gastroenterologen, alt avhenger av graden av tarmskader og kroppens respons på behandlingen. I mitt tilfelle kan Pentasa opprettholde remisjon, men under en forverring av sykdommen er dette stoffet helt ineffektivt.

Det er femti tabletter i pakken, tablettene er ganske store

og de er ikke så lette å svelge, spesielt for et barn. Likevel kan disse tablettene ikke knuses og tygges, de må ikke oppløses i magen, men i den berørte delen av tarmen, ellers vil det ikke være noen fordel med slik behandling, du vil bare få mange ubehagelige bivirkninger.

I intet tilfelle kan du avbryte dette stoffet alene. Legen kan gjøre dette i flere tilfeller: hvis behandling ikke hjelper, foreskrives kortikosteroider, immunsuppressiva og annet "tungt artilleri". Det andre tilfellet er når du har kommet inn i en permanent remisjon, bekreftet endoskopisk.

Jeg har tatt Pentasa allerede for tredje året. Dosen min er maks, og jeg har nylig begynt å redusere antall tabletter per dag. Kan Pentasa kurere? Selvfølgelig ikke. Ingen leger i verden later som om inflammatorisk tarmsykdom kan helbredes. Men takket være Pentasa var jeg i stand til å gå i remisjon, og jeg håper virkelig at det vil vare så lenge som mulig..

Legemidlet Pentasa

svært begrenset omfang: inflammatorisk tarmsykdom (IBD), nemlig ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Disse autoimmune sykdommene er ikke så utbredt i verden (mer enn 5.000.000 mennesker), likevel er mange barn syke, og antallet nye tilfeller av sykdommen vokser eksponentielt hvert år..

Den viktigste aktive ingrediensen i Pentasa er mesalazin,

betennelsesdempende middel. Legemidlet er ganske dyrt, og gitt at det i de fleste tilfeller brukes hele livet, er det inkludert i listen over vitale medisiner i Russland og i Hviterussland.

Dette legemidlet er det første trinnet i behandlingen av IBD. Legemidlet har mange bivirkninger.,

derfor, under hele behandlingen, er det nødvendig å ta tester og overvåke vitale tegn.

Metoden for administrering og dosering er foreskrevet av gastroenterologen, alt avhenger av graden av tarmskader og kroppens respons på behandlingen. I mitt tilfelle kan Pentasa opprettholde remisjon, men under en forverring av sykdommen er dette stoffet helt ineffektivt.

Det er femti tabletter i pakken, tablettene er ganske store

og de er ikke så lette å svelge, spesielt for et barn. Likevel kan disse tablettene ikke knuses og tygges, de må ikke oppløses i magen, men i den berørte delen av tarmen, ellers vil det ikke være noen fordel med slik behandling, du vil bare få mange ubehagelige bivirkninger.

I intet tilfelle kan du avbryte dette stoffet alene. Legen kan gjøre dette i flere tilfeller: hvis behandling ikke hjelper, foreskrives kortikosteroider, immunsuppressiva og annet "tungt artilleri". Det andre tilfellet er når du har kommet inn i en stabil remisjon, bekreftet endoskopisk.

Jeg har tatt Pentasa allerede for tredje året. Dosen min er maks, og jeg har nylig begynt å redusere antall tabletter per dag. Kan Pentasa kurere? Selvfølgelig ikke. Ingen leger i verden later som om inflammatorisk tarmsykdom kan helbredes. Men takket være Pentasa var jeg i stand til å gå i remisjon, og jeg håper virkelig at det vil vare så lenge som mulig..

God dag.
I dag vil jeg snakke om et uerstattelig stoff som vi drikker hele tiden.

Dessverre er Pentasa veldig dyrt, mer enn fem tusen rubler.
Før du fikk en funksjonshemming, måtte du kjøpe, det kom veldig dyrt ut, fordi du ikke trenger en pakke, men tre.

Etter å ha mottatt funksjonshemming begynte de å motta gratis, men det er en ting, men vi kjøpte i granulat, de er lettere å drikke, og de får gratis bare i tabletter.

Det er veldig vanskelig for et barn å drikke tabletter, de er veldig store, det er vanskelig å passere, knusing og tygging er strengt forbudt.

Vi har tatt pillene i ni og en halv måned, resultatet er definitivt der, med Crohns sykdom forsvant skarpe kuttesmerter i magen, selv om det fortsatt er svake smerter, men de kan tolereres.
Nå er Pentas-tablettene på pennen. les flere registreringer, det er en sjanse for at de blir billigere.
Vi venter.

God dag.
I dag vil jeg snakke om et uerstattelig stoff som vi drikker hele tiden.

Dessverre er Pentasa veldig dyrt, mer enn fem tusen rubler.
Før du fikk en funksjonshemming, måtte du kjøpe, det kom veldig dyrt ut, fordi du ikke trenger en pakke, men tre.

Etter å ha fått funksjonshemming begynte de å motta gratis, men det er en ting, men vi kjøpte i granulat, de er lettere å drikke, og de får bare gratis i tabletter.

Det er veldig vanskelig for et barn å drikke tabletter, de er veldig store, det er vanskelig å passere, knusing og tygging er strengt forbudt.

Vi har tatt pillene i ni og en halv måned, resultatet er definitivt der, med Crohns sykdom forsvant skarpe kuttesmerter i magen, selv om det fortsatt er svake smerter, men de kan tolereres.
Nå er Pentasa-nettbrett under omregistrering, det er en sjanse for at de blir billigere.
Vi venter.

Jeg kjøpte den ved et uhell - jeg ba om en ny Salafalk på Vitas apotek. Pakke med 50 tabletter. Jeg kan ikke si noe bestemt om handlingen - jeg er i remisjon, og i alle fall blir effekten (positiv eller negativ) ikke merkbar umiddelbart - etter noen uker.

Jeg kan fortelle fra søknaden. Tablettene på tungen er grove, absorberer vann og er vanskelige å svelge. Hvis du drikker den med varmt eller varmt vann, begynner pillen å smuldre rett i munnen. Det er sant at emballasjen sier "langvarig handling", det er ingen ord "dekket med et vanskelig oppløselig skall". Jeg vet ikke hva jeg skal tenke: er dette normalt eller ikke? På den annen side står det skrevet: Ikke knus eller tygg. Det viser seg at dette ikke er normalt. Kanskje en falsk? Ble det lagret feil under transport? Jeg vet ikke. Gitt denne uklare situasjonen, nr. Les mer rinimal med Salafalk: en dag Salafalk, en Pentasu. Jeg vil betinget sette det for effekt 2 - du må sette noe. Logisk sett, hvis tabletten går i oppløsning og ikke er dekket med et vanskelig oppløselig skall, er det lite sannsynlig at den når tyktarmen.

Dette er en delikat sak, kanskje jeg tar feil. La dem rette meg, så vil jeg korrigere anmeldelsen, men foreløpig - det jeg ser er det jeg skriver.

Jeg kjøpte den ved et uhell - jeg ba om en erstatning for Salafalk på Vitas apotek. Pakke med 50 tabletter. Jeg kan ikke si noe bestemt om handlingen - jeg er i remisjon, og i alle fall blir effekten (positiv eller negativ) ikke merkbar umiddelbart - etter noen uker.

Jeg kan fortelle fra søknaden. Tablettene på tungen er grove, absorberer vann og er vanskelige å svelge. Hvis du drikker den med varmt eller varmt vann, begynner pillen å smuldre rett i munnen. Det er sant at emballasjen sier "langvarig handling", det er ingen ord "dekket med et vanskelig oppløselig skall". Jeg vet ikke hva jeg skal tenke: er dette normalt eller ikke? På den annen side står det skrevet: Ikke knus eller tygg. Det viser seg at dette ikke er normalt. Kanskje en falsk? Ble det lagret feil under transport? Jeg vet ikke. Gitt en så uklar situasjon, tok jeg med Salafalk: en dag Salafalk, en Pentasu. Jeg vil betinget sette det for effekt 2 - du må sette noe. Logisk sett, hvis tabletten går i oppløsning og ikke er dekket med et vanskelig oppløselig skall, er det lite sannsynlig at den når tyktarmen.

Dette er en delikat sak, kanskje jeg tar feil. La dem rette meg, så vil jeg korrigere anmeldelsen, men foreløpig - det jeg ser er det jeg skriver.

Jeg aksepterer Pentasa relativt nylig. I omtrent et år. Med korte pauser. Legemidlet er verdig. Hjelper raskt tarmene. Dekker og lindrer forverring. Ikke glem å ta Enterol, Nolpaza under en forverring - de vil stoppe diaré og drepe dårlige bakterier.
Drikk etter lindring av en forverring av Acipol og Bifiform. I den rekkefølgen. Hjelper med å fylle tarmene med gunstige bakterier.
Det eneste jeg la merke til var at fingrene mine var dekket av et lite utslett fra Pentas. Dette er sannsynligvis en mindre allergisk reaksjon. Men den forsvinner raskt og gir ikke mye ubehag.
Emballasjen er god, praktisk.
Til en pris billigere enn Salafalk.

Jeg aksepterer Pentasa relativt nylig. I omtrent et år. Med korte pauser. Legemidlet er verdig. Hjelper raskt tarmene. Dekker og lindrer forverring. Ikke glem å ta Enterol, Nolpaza under en forverring - de vil stoppe diaré og drepe dårlige bakterier.
Drikk etter lindring av en forverring av Acipol og Bifiform. I den rekkefølgen. Hjelper med å fylle tarmene med gunstige bakterier.
Det eneste jeg la merke til var at fra Pentas var fingrene mine dekket av et lite utslett. Dette er sannsynligvis en mindre allergisk reaksjon. Men den forsvinner raskt og gir ikke mye ubehag.
Emballasjen er god, praktisk.
Til en pris billigere enn Salafalk.

Pentasa er et betennelsesdempende middel mot mage-tarmkanalen. Dette stoffet er kjent for de som noen gang har opplevd IBD (NUC, Crohns sykdom og annen IBD av ukjent opprinnelse). Jeg måtte bli kjent med stoffet på bakgrunn av en sykdom i mage-tarmkanalen hos mitt 2 år gamle barn. Etter 3 måneder fikk barnet salmonellose, ble behandlet med cefalospariner hos barn. sykehus, men kronisk vogn forble. Langvarig kronisk transport av Salmonella (hele året) har skadet mage-tarmkanalen sterkt. Barnet sluttet å fordøye den tidligere introduserte komplementære maten, utviklet disakkaridmangel, malabsorpsjon og glutenintoleranse. På bakgrunn av kronisk salmonellavogn, utviklet hemokolitt, periodisk plaget av diaré med blod og slim, ustabil avføring og alvorlig matallergi. Gastro ble fremført. leste også en koloskopi, hvoretter han fikk diagnosen kronisk kolitt og proktitt. Det ble besluttet å behandle Salmonella til renslighet i avlinger med Augmentin EC, hvoretter barnet utviklet antibiotikarelatert diaré. Legene foreslo å stoppe denne tilstanden med Pentasa..

Jeg vil merke at han ikke ble tildelt oss helt for sitt tiltenkte formål. Legene bemerker også at stoffet kan brukes til behandling av proktitt, kolitt og andre inflammatoriske tarmsykdommer. Barnet ble foreskrevet stoffet i en dose på 125 mg to ganger daglig per 10 kg kroppsvekt. Det var tablettene som ble valgt fordi det var nødvendig å ha en effekt gjennom tynntarmen. I sammensetningen av Pentas-tabletter, i motsetning til dets analoger, er det ingen laktose, sukrose, gelatin og andre stoffer som forårsaker matallergi. Barnet har medfødt laktasemangel, så det var viktig å velge et medikament med den enkleste og samtidig reneste sammensetning. I Pentas er disse povidon, etylcellulose, magnesiumstearat, talkum, mikrokrystallinsk cellulose. Som du kan se, bør disse ingrediensene ikke ha forårsaket bivirkninger fra mage-tarmkanalen..

Legemidlet ble gitt i en uke. På slutten av legemiddelinntaket ble barnets biokjemi nøye overvåket. Alle indikatorene forble normale, selv om en mulig økning i kreatinin og ødem ble observert i bivirkninger. Urinfarging orange oppstod heller ikke. Den andre dagen da jeg tok stoffet, la jeg merke til forbedringer i avføringen og barnets velvære. Blod og slim forsvant, avføringen ble myknet. Totalt sett kan jeg anbefale dette stoffet. Nedenfor legger jeg ved instruksjoner og typen nettbrett.

Til slutt vil jeg merke minus av dette stoffet, dette er prisen, spredningen i Moskva apotek fra 2600r til 3000r per pakke med 50 stk. Og også manglende evne til å kjøpe en lavere dose og antall tabletter. Selges minst 500 mg og 50 stk. pakket.

Pentasa er et betennelsesdempende middel mot mage-tarmkanalen. Dette stoffet er kjent for de som noen gang har opplevd IBD (NUC, Crohns sykdom og annen IBD av ukjent opprinnelse). Jeg måtte bli kjent med stoffet på bakgrunn av en sykdom i mage-tarmkanalen hos mitt 2 år gamle barn. Etter 3 måneder fikk barnet salmonellose, ble behandlet med cefalospariner hos barn. sykehus, men kronisk vogn forble. Langvarig kronisk transport av Salmonella (hele året) har sterkt skadet mage-tarmkanalen. Barnet sluttet å fordøye den tidligere introduserte komplementære matvaren, utviklet disakkaridmangel, malabsorpsjon og glutenintoleranse. På bakgrunn av kronisk salmonellavogn, utviklet hemokolitt, periodisk plaget av diaré med blod og slim, ustabil avføring og alvorlig matallergi. Gastro og koloskopi ble utført, hvoretter kronisk kolitt og proktitt ble diagnostisert. Det ble besluttet å behandle Salmonella til renslighet i avlinger med Augmentin EC, hvoretter barnet utviklet antibiotika-assosiert diaré. Legene foreslo å stoppe denne tilstanden med Pentasa..

Jeg vil merke at han ikke ble tildelt oss helt for sitt tiltenkte formål. Legene bemerker også at stoffet kan brukes til behandling av proktitt, kolitt og andre inflammatoriske tarmsykdommer. Barnet ble foreskrevet stoffet i en dose på 125 mg to ganger daglig per 10 kg kroppsvekt. Pillene ble valgt fordi det var nødvendig å utøve en effekt i tynntarmen. I sammensetningen av Pentas-tabletter, i motsetning til dets analoger, er det ingen laktose, sukrose, gelatin og andre stoffer som forårsaker matallergi. Barnet har medfødt laktasemangel, så det var viktig å velge et medikament med den enkleste og samtidig reneste sammensetning. I Pentas er disse povidon, etylcellulose, magnesiumstearat, talkum, mikrokrystallinsk cellulose. Som du kan se, bør disse ingrediensene ikke ha forårsaket bivirkninger fra mage-tarmkanalen..

Legemidlet ble gitt i en uke. På slutten av legemiddelinntaket ble barnets biokjemi nøye overvåket. Alle indikatorene forble normale, selv om en mulig økning i kreatinin og ødem ble observert i bivirkninger. Urinfarging orange oppstod heller ikke. Den andre dagen da jeg tok stoffet, la jeg merke til forbedringer i avføringen og barnets velvære. Blod og slim forsvant, avføringen ble myk. Totalt sett kan jeg anbefale dette stoffet. Nedenfor legger jeg ved instruksjoner og typen nettbrett.

Til slutt vil jeg merke minus minus av dette stoffet, dette er prisen, spredningen i Moskva apotek fra 2600r til 3000r per pakke på 50 stk. Og også manglende evne til å kjøpe en lavere dose og antall tabletter. Selges minst 500 mg og 50 stk. pakket.

Anmeldelser til Pentasa

Produsent: Danmark, Sveits

Utgivelsesform: Tabletter, granuler, stikkpiller

Vurdert av Masha (gjest) den 27.10.2017

Resultat: positive tilbakemeldinger

Ulemper: høye kostnader, bivirkninger, vanskelig å finne på apotek

En annen undersøkelse på sykehuset avdekket erosjoner i magen min, ledsaget av alvorlige smerter, så de foreskrev Pentas. Jeg er ikke sikker på om dette er det beste medikamentet med lignende effekt, men generelt er det bra. Når du begynner å ta den første uken, kan de forårsake hodepine og tarmsmerter. Men så går det bort og kroppen blir virkelig bedre. Jeg tok to tabletter om dagen, før måltider. Dessverre er Pentasa veldig dyrt (minst tre tusen for en pakke som inneholder femti tabletter), og det er vanskelig å finne dette middelet på apotek. Jeg bestilte på Internett, jeg måtte også betale ekstra for levering.

Vurdert av Elena Mikhailovna (gjest), dato lagt til: 27.10.2017

Resultat: positive tilbakemeldinger

Det hjalp mye med betennelse i fordøyelseskanalen

Fordeler: Svært raskt, få bivirkninger

Ulemper: Dyrt, selges ikke overalt

Jeg har alltid hatt mageproblemer, men en dag etter sykdom viste det seg at jeg fikk diagnosen betennelse i mage-tarmkanalen. De sa at det var nødvendig med en hastende behandling, og de beordret meg til å ta Pentasa. Legemidlet er veldig dyrt for meg, og du kan ikke kjøpe det på alle apotek. Må løpe til du finner det. Men på den annen side hjelper det veldig bra, og ganske raskt. Allerede etter en ukes mottakelse var symptomene på dårlig helse borte. Noen ganger nå tar jeg et kurs med piller for forebyggende formål. Men det bestemte hun ikke selv, foreskrev legen. Jeg er glad, hvis bare prisen er litt lavere og generelt ville alt være perfekt.

Vurdert av Vasilisa (gjest), dato lagt til: 27.10.2017

Resultat: nøytral tilbakemelding

Fordeler: Tablettene er veldig effektive

Ulemper: Stearinlys er ubrukelige, veldig dyre, alvorlige bivirkninger

Jeg brukte både lys og piller. Jeg brukte lys i begynnelsen, jeg likte dem ikke. Veldig dyrt, veldig stort, upraktisk å komme inn, for i hendene smelter de bare om et minutt. Etter introduksjonen forårsaker de smerte, forårsaker en brennende følelse, som varer minst et par timer etter bruk av lyset. Og det viktigste er at effekten av disse lysene aldri ble lagt merke til av meg, som om de ikke fungerte i det hele tatt. Jeg kastet bort på dem til slutt. Piller er en annen sak. I løpet av et par uker begynte diaré å forekomme mye sjeldnere, og smertene var ikke så hyppige som før. Etter omtrent en måneds behandling oppstod diaré maksimalt en gang om dagen (dette er mot 15-20 tidligere), og da var det ikke mer blod eller puss. Så gjennomgikk jeg en ny koloskopi, sårene grodet intensivt. Det var bare omtrent i midten av den andre behandlingsmåneden at jeg skjønte med gru at håret mitt falt ut i hele låser, og det begynte å stikke kraftig i riktig hypokondrium. Det viste seg at leveren var forstørret, det var narkotikaforgiftning. Jeg måtte raskt avlyse Pentasa. Den første uken varte effekten, og så kom alt tilbake igjen. Alias, hvis du vil føle deg normal, må du drikke stoffet nesten hele tiden, og dette er veldig dyrt (3000 rubler per pakke), og umulig på grunn av slike bivirkninger. Det er synd.

Vurdert av Katya (gjest) den 27.10.2017

Resultat: positive tilbakemeldinger

Fordeler: et effektivt medikament

Ulemper: dyrt, vanskelig å finne på apoteket

Disse pillene ble forskrevet til meg av en gastroenterolog, da det ble oppdaget erosjon i magen. Jeg tok to stykker. på en dag. Opprinnelig, etter å ha tatt medisinen, begynte hodet mitt å snurre og skade. Som det viste seg senere, var det ikke stoffet som påvirket meg på den måten, men VSD. Jeg vil si at bare etter en ukes inntak av medisinen følte jeg meg mye bedre, følelsen av tetthet i tarmene forsvant, smertene avtok. Medisinen er veldig effektiv. Men det er også ulemper. For det første de urealistisk høye kostnadene. For det andre viste det seg å være umulig å finne det på apotek, de er rett og slett ikke tilgjengelig på gratis salg. Jeg måtte bestille medisinen spesielt.

Pentasa for kronisk kolitt?

Hallo!
Har allerede stilt et spørsmål om behandlingen min her.
Jeg ber om hjelp igjen!

For et år siden begynte kvalmen brått, lett flytende diaré opptil 10 ganger om dagen, alvorlig svakhet, temperatur opp til 37,5, magesmerter, smerter først i magen, forble deretter på høyre side i området blindtarmbetennelse.
Sykehuset kunne ikke stille en nøyaktig diagnose på lenge, behandlingen for pankreatitt hjalp ikke. I følge blodprøver ble leukocytter økt, calprotectin 460.
Etter 3 måneder, gjennom et uavhengig søk etter leger og levering av tester, ble diagnosen stilt - Staphylococcus aureus.
Ble behandlet med amoxicillin, kontrolltester viste ingen infeksjon.
Periodiske smerter i høyre side under navlen forble, avføringen ble mer eller mindre normal.
Regelmessig tok tester, det var ingen betennelse i blodet, ESR var alltid 1-2, calprotectin 25 (normal).
Nå har jeg gjort MR og CMS ifølge Osipov (tynntarm). Besto en cøliaki-test. Vedlagte analyser.
Vanlige smerter i høyre side av magen bekymrer seg, tarmen ser ut til å være oppblåst, jeg trykker på den og den tømmes, også smerter i venstre side langs tykktarmen, økt gassdannelse, periodisk forstyrret avføring, noen ganger svakhet.
Fra behandlingen - det var antibiotika - amoxicillin, probiotika Maxilak, Linex, etc., Trimedat. Ingenting hjalp radikalt.
Fra det siste behandlingsforløpet - alfa-normix 7 dager, sekstafage - 14 dager. Jeg drakk alt, den 5. dagen var skarpe smerter og alvorlig hevelse borte.
Når du trykker på tarmene, føler du fortsatt smerte og ubehag, gassdannelse. Det er ikke noe blod og slim i avføringen.
Jeg drakk flukonazol i 10 dager, 150 mg hver. Ingen synlig effekt.

Nå foreskrev legen metronidazol 0,5 ganger om dagen (10 dager), klyster med kamille og salvie og Pentasa-lys (salofalk) - 1 g. - innen 1 måned.
Jeg leste at mesalazin kun er foreskrevet for NUC og CD.

Fortell meg om vi er i riktig retning?

Og spørsmålet om MR - forvirrer utvidelsen av tarmveggene i tynntarmen. Hvilken sykdom betyr dette??

Alder: 30

Kroniske sykdommer: SRK

På Ask a Doctor-tjenesten er en gastroenterologs konsultasjon tilgjengelig om ethvert problem som opptar deg. Medisinske eksperter tilbyr konsultasjoner døgnet rundt og gratis. Still spørsmålet ditt og få svar umiddelbart!

Hvis du har et lignende eller lignende spørsmål, men ikke har funnet svaret på det, kan du få legekonsultasjon på nettet.

Hvis du vil få mer detaljert medisinsk råd og løse problemet raskt og individuelt - still et betalt spørsmål i en privat personlig melding. være sunn!

"IBS Forum - Irritable Bowel Syndrome"

Nyheter:

Velkommen til forumet dedikert til problemene med IBS Husk å overholde forumreglene

  • Start
  • Hjelp
  • inngang
  • sjekk inn
  • "IBS Forum - Irritable Bowel Syndrome">
  • Generell kategori>
  • IBS narkotika og behandlinger>
  • Antimikrobiell>
  • Salofalk, Pentasa, Mesakol, etc. 5-ASK
  • Printing

Forfatteremne: Salofalk, Pentasa, Mesakol, etc. 5-ASK (lest 398495 ganger)

  • Printing
  • "IBS Forum - Irritable Bowel Syndrome">
  • Generell kategori>
  • IBS narkotika og behandlinger>
  • Antimikrobiell>
  • Salofalk, Pentasa, Mesakol, etc. 5-ASK
  • SMF 2.0.17 | SMF © 2017, Enkle maskiner
  • XHTML
  • RSS
  • mobilversjon

Siden ble generert på 0.296 sekunder. Forespørsler: 58.

PENTASA

  • Farmakokinetikk
  • Indikasjoner for bruk
  • Påføringsmåte
  • Bivirkninger
  • Kontraindikasjoner
  • Svangerskap
  • Interaksjon med andre legemidler
  • Overdose
  • Lagringsforhold
  • Slipp skjema
  • Sammensetning
  • I tillegg

Legemidlet Pentasa - antiinflammatorisk og antimikrobielt tarmmiddel.
Mesalazin - 5-aminosalinsyre - er den aktive komponenten i sulfasalazin. Den terapeutiske effekten av mesalazin etter oral eller rektal administrering skyldes mer den lokale effekten på det betente tarmvevet enn den systemiske effekten..
Den terapeutiske effekten av mesalazin manifesteres ved lokal kontakt med den berørte tarmslimhinnen.
Mesalazin hemmer leukocyttkjemotaksi, reduserer produksjonen av cytokiner og leukotrien, og reduserer dannelsen av frie radikaler i betent tarmvev. Men den nøyaktige virkningsmekanismen til mesalazin er ikke helt forstått..

Farmakokinetikk

Absorpsjon: Etter å ha tatt Pentasa-tabletten, brytes den opp i mikrogranuler som fungerer som uavhengige former for stoffet med langvarig frigjøring. Dette gir den terapeutiske effekten av Pentasa-preparatet i hele lengden fra tolvfingertarmen til endetarmen ved en hvilken som helst pH-verdi. Mikrogranuler når tolvfingertarmen innen en time etter at tabletten er tatt. Gjennomføringstiden for stoffet gjennom tynntarmen er i gjennomsnitt 3-4 timer.
Distribusjon: Omtrent 30-50% av dosen som tas tas opp, hovedsakelig i tynntarmen. Maksimal konsentrasjon av mesalazin i plasma er nådd 1 time etter administrering og varer opptil 4 timer og avtar gradvis.
Metabolisme: mesalazin gjennomgår acetylering i tarmslimhinnen og i leveren, og også i liten grad av enterobakterier og danner hovedmetabolitten N-acetyl-5-aminosalicylsyre. 43% av mesalazin og 73–83% av metabolitten binder seg til plasmaproteiner. Mesalazin og dets metabolitt krysser ikke blod-hjerne-barrieren, men går over i morsmelk. Mesalazinklarering er 18 l / t. Når du tar høye doser (opptil 1500 mg / dag), kan en kumulativ effekt observeres.
Utskillelse: Halveringstiden til mesalazin fra plasma er omtrent 40 minutter, metabolitten er omtrent 70 minutter. Mesalazin og dets metabolitter skilles ut i urinen og avføringen.

Indikasjoner for bruk

Indikasjoner for bruk av Pentasa er: ulcerøs kolitt (forverring av mild og moderat ulcerøs kolitt, opprettholdelse av remisjon og / eller langvarig behandling av ulcerøs kolitt), Crohns sykdom.

Påføringsmåte

Pentasa tabletter anbefales å ta etter måltider uten å tygge..
For å lette svelging kan tabletten deles i flere deler eller oppløses i vann eller juice like før du tar den.
Ulcerøs kolitt - akutt periode: 2 tabletter 2-4 ganger om dagen.
Vedlikeholdsterapi: 1 tablett 2-3 ganger om dagen.
Crohns sykdom - akutt periode: 2-4 tabletter 4 ganger om dagen.
Vedlikeholdsbehandling: 2-4 tabletter 2 ganger daglig eller 2-3 tabletter 3 ganger daglig.

Bivirkninger

Følelse av ubehag i magen, kvalme, oppkast, hodepine, diaré, hudutslett i form av elveblest eller eksem; svært sjelden - smerter i muskler og ledd, midlertidig hårtap, unormal lever- og nyrefunksjon, perikarditt, myokarditt, pankreatitt, endringer i blodtall (leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni, anemi).

Kontraindikasjoner

Kontraindikasjoner for bruk av medikamentet Pentasa er: overfølsomhet overfor mesalazin og andre komponenter i medikamentet, alvorlig lever- og / eller nyreskade, mage- eller tolvfingertarmsår, hemorragisk diatese, de siste 2-4 ukene av graviditet og amming, barn under 2 år.
Hvis du har en av de listede sykdommene, må du kontakte legen din før du tar stoffet..
Med forsiktighet bør legemidlet forskrives til pasienter som er allergiske mot salicylater, siden overfølsomhetsreaksjoner på sulfasalazin er mulige, så vel som pasienter med nedsatt lungefunksjon, spesielt med bronkialastma.
Det må utvises forsiktighet ved forskrivning av Pentasa til pasienter med mild til moderat nyre- / leverinsuffisiens, siden en reduksjon i eliminasjonshastigheten og en økning i systemisk konsentrasjon av mesalazin øker risikoen for nyreskade..

Svangerskap

I løpet av de siste 2-4 ukene av svangerskapet bør legemidlet seponeres.
Mesalazin krysser placentabarrieren og skilles ut i morsmelk. Derfor bør amming stoppes mens du tar Pentasa®.

Interaksjon med andre legemidler

Ved samtidig administrering av Pentasa med azatioprin eller merkaptopurin øker risikoen for benmargsundertrykkelse (leukopeni, trombocytopeni, erytrocytopeni / anemi eller pancytopeni). Samtidig administrering av medikamentet Pentasa og andre medikamenter med nefrotoksisitet, for eksempel ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og azatioprin, øker risikoen for bivirkninger, reduserer absorpsjonen av cyanokobalamin (vitamin B12), forbedrer den hypoglykemiske effekten av sulfonylureaderivater, svekker svulstokort av glukos, spironolakton, sulfonamider, rifampicin, forbedrer effekten av antikoagulantia, øker effekten av urikosuriske legemidler (tubulære sekresjonsblokkere).

Overdose

Tilfeller med overdosering med Pentasa er sjeldne. Ingen spesifikke motgifter.
Det anbefales å skylle magen og ta tiltak for å øke urinproduksjonen. I tilfelle acidose, alkalose eller dehydrering er det nødvendig å gjenopprette syre-base og vann-elektrolyttbalansen. Ved tegn på hypoglykemi anbefales administrering av dekstrose.

Lagringsforhold

Ved en temperatur ikke høyere enn 25 ° С.
Oppbevares utilgjengelig for barn.

Slipp skjema

Pentasa - tabletter med langvarig virkning 500 mg.
10 tabletter i en aluminiumsfolieblister.
5 eller 10 blemmer med bruksanvisning i en pappeske.

Sammensetning

1 tablett Pentasa inneholder det aktive stoffet: mesalazin 500 mg.
Hjelpestoffer - mikrokrystallinsk cellulose 207 mg, povidon 25 mg, talkum 9 mg, etylcellulose 6-9 mg, magnesiumstearat 1 mg.

Pentasa

En time etter oral administrering av legemidlet finnes mikrogranuler i tolvfingertarmen, uavhengig av matinntak. Gjennomsnittlig tarmovergangstid hos friske frivillige er 3-4 timer.
Metabolisme. Mesalazin omdannes til N-acetyl-mesalazin (acetyl-mesalazin) både første gang i tarmslimhinnen og systemisk i leveren. Mindre acetylering utføres av bakterier i tykktarmen, noe som resulterer i dannelsen av N-acetyl-5-aminosalicylsyre. Acetylering av mesalazin er åpenbart ikke forbundet med de individuelle egenskapene til pasientens fenotype. Acetyl-mesalazin antas også å være klinisk og toksikologisk inaktiv.
Suging. Når det tas oralt, absorberes fra 30 til 50% av stoffet i tynntarmen. Innen 15 minutter etter at administrering av mesalazin er bestemt i blodplasmaet. Maksimal konsentrasjon av mesalazin i blodplasma oppnås 1-4 timer etter inntak av stoffet. Konsentrasjonen av mesalazin i plasma synker gradvis og oppdages ikke allerede 12:00 etter påføring. Konsentrasjonskurven til acetyl-mesalazin i plasma har samme karakter, men generelt er den preget av høye konsentrasjoner og langsommere eliminering. Metabolisk plasmaforhold mellom acetyl-mesalazin og mesalazin er 3,5 til 1,3 etter oral administrering av henholdsvis 500 mg 3 ganger daglig og 2 g 3 ganger daglig, noe som gjenspeiler en mettet doseavhengig acetylering.
Gjennomsnittlig stabil konsentrasjon av mesalazin i blodplasma er henholdsvis 2 μmol / L, 8 μmol / L og 12 μmol / L etter å ha tatt 1,5, 4 og 6 g per dag. For acetyl-mesalazin er disse konsentrasjonene henholdsvis 6 μmol / L, 13 μmol / L og 16 μmol / L. Passasje og frigjøring av mesalazin etter oral administrering er ikke avhengig av matinntak, siden systemisk absorpsjon vil bli redusert.
Fordeling. Mesalazin og acetyl-mesalazin krysser ikke blod-hjerne-barrieren. Bindingen av mesalazin til plasmaproteiner er omtrent 50%, og den for acetyl-mesalazin er ca. 80%.
Konklusjon. Halveringstiden for mesalazin fra blodplasma er omtrent 40 minutter, og den for acetyl-mesalazin er omtrent 70 minutter. Til tross for at mesalazin kontinuerlig frigjøres under passering gjennom mage-tarmkanalen, er det umulig å bestemme halveringstiden etter oral administrering av stoffet. Eksperimenter har vist at mesalazin når en stabil konsentrasjon etter oral administrering i 5 dager.
Mesalazin og acetylmesalazin skilles ut i urin og avføring; hovedsakelig utskilles acetylmesalazin i urinen.

Indikasjoner for bruk:
Pentasa brukes til å behandle ulcerøs kolitt, Crohns sykdom.

Påføringsmåte:
Inne, uten å tygge, hvis mulig å svelge hele (for å lette svelging, dele i flere deler eller oppløse i vann eller juice umiddelbart før du tar det), velges dosen individuelt.
Voksne, med forverring av ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom - vanligvis opptil 4 g / dag i flere doser; vedlikeholdsdose - 2 g / dag i flere doser for ulcerøs kolitt og 4 g / dag i flere doser for Crohns sykdom; barn over 2 år - vanligvis 20-30 mg / kg / dag i flere doser.
Rektalt, voksne - 1 supp. 1-2 ganger om dagen i endetarmen til motstanden til muskelmassen stopper (før introduksjonen tømmes tarmene, for å lette administrering, suppositoriet fuktes med vann, for å sikre hygiene, brukes en gummifingertupp).
Hvis stikkposten trekkes tilbake innen 10 minutter, bør en annen stikkpiller angis.

Bivirkninger:
Fra fordøyelsessystemet: kvalme, oppkast, halsbrann, diaré, tap av appetitt, magesmerter, munntørrhet, stomatitt, økt aktivitet av levertransaminaser, hepatitt, pankreatitt.
Fra det kardiovaskulære systemet: hjertebank, takykardi, økning eller reduksjon i blodtrykk, brystsmerter, kortpustethet, perikarditt, myokarditt.
Fra siden av sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet: hodepine, tinnitus, svimmelhet, polyneuropati, tremor, depresjon.
Fra urinveiene: proteinuri, hematuri, oliguri, anuri, krystalluri, nefrotisk syndrom.
Fra det hematopoietiske systemet: eosinofili, anemi (inkludert hemolytisk, megaloblastisk, aplastisk), leukopeni, agranulocytose, trombocytopeni, hypoproteinemi.
Allergiske reaksjoner: hudutslett, kløe, dermatoser (pseudoerytromatose), bronkospasme.
Andre: svakhet, kusma, lupuslignende syndrom, oligospermi, alopecia, redusert produksjon av tårevæske, fotosensibilisering.

Kontraindikasjoner:
Kontraindikasjoner for bruk av medikamentet Pentasa er: overfølsomhet overfor mesalazin, overfor noen av komponentene i medikamentet eller for salicylater, magesår i mage og tolvfingertarm i det akutte stadiet, alvorlig leversvikt og / eller nyresvikt, hemorragisk diatese.

Svangerskap:
Det er kjent at mesalazin krysser placentabarrieren. Konsentrasjonen av medikamentet i plasma i navlestrengen er omtrent en tidel av det i moderplasmaet. I navlestrengen og moderplasmaet finnes de samme konsentrasjonene av metabolitten til acetyl-mesalazin. Eksperimentelle studier på dyr avslørte verken teratogene eller mutagene effekter. Begrenset informasjon om bruk av dette stoffet av gravide gjør det umulig å vurdere mulig toksisitet.
Pentasa anbefales ikke å tas under graviditet, med mindre det er absolutt nødvendig..
Det har vært rapporter om forstyrrelser i blodsystemet (pancytopeni, leukopeni, trombocytopeni, anemi) hos nyfødte hvis mødre brukte mesalazin..

Bare i ett tilfelle, etter langvarig bruk under graviditet, ble mesalazin i en høy dose (2-4 g oralt) rapportert om nyresvikt hos en nyfødt.
Mesalazin går over i morsmelk. Konsentrasjonen av mesalazin i morsmelk er lavere enn i mors blod, mens metabolitten som dannes - acetyl-mesalazin - vises i melk i samme eller høyere konsentrasjoner.
Data om oral administrering av legemidlet under amming er begrenset. Kontrollerte studier av effekten av stoffet Pentasa under amming er ikke utført. Overfølsomhetsreaksjoner som diaré hos nyfødte kan ikke utelukkes. Hvis spedbarnet utvikler diaré, bør amming avbrytes.
Pentasa kan tas mens du ammer, men bare hvis den forventede fordelen for moren, etter legens mening, oppveier den sannsynlige risikoen for babyen.

Interaksjon med andre legemidler:
Under den komplekse behandlingen med Pentasa og azatioprin, 6-merkaptopurin eller tioguanin, har noen studier funnet en større hyppighet av myelosuppressive effekter, angivelig indikerer tilstedeværelsen av en interaksjon, men interaksjonsmekanismen er ikke helt etablert. Regelmessig overvåking av leukocyttallet anbefales, og doseringsregimet for tiopurin bør justeres..
Bevis for at mesalazin kan redusere den antikoagulerende effekten av warfarin er svak.
Det er mulig å forbedre den hypoglykemiske effekten av sulfonylureaderivater, den toksiske effekten av metotreksat. Aktiviteten til furosemid, spironolakton, sulfonamider, rifampicin, urikosuriske legemidler (probenecid og sulfinpyrazon) kan svekkes. Mesalazin kan være i stand til å forsterke den uønskede effekten av glukokortikoider på mageslimhinnen, kan redusere absorpsjonen av digoksin.

Overdose:
Med tanke på den unike doseringsformen i form av forlenget frigjøringskorn og de spesifikke farmakokinetiske egenskapene til mesalazin, har den systemiske effekten bare en ubetydelig del av det aktive stoffet, så man bør ikke forvente utvikling av overdoseringssymptomer selv ved høye doser av legemidlet.
Generelt skal symptomene tilsvare symptomene på salisylsyresaltforgiftning: syrebasetoksisitet, hyperventilasjon i lungene, dehydrering forårsaket av svette og oppkast, hypoglykemi.
Symptomatisk behandling: gjenoppretting av syre-base balanse, avhengig av situasjon og erstatning av elektrolyttap i blandet alkalose / acidose; etterfylling av volumet av tapt væske som følge av overdreven svette og oppkast under hypoglykemi - glukoseadministrasjon.

I tillegg gastrisk vanning og intravenøs transfusjon av elektrolytter for å øke urinproduksjonen. Tett overvåking av nyrefunksjonen.

Lagringsforhold:
Legemidlet skal oppbevares utilgjengelig for barn, ved en temperatur som ikke er høyere enn 25C. Holdbarhet - 3 år.

Utgivelsesskjema:
Pentasa - granuler med langvarig virkning.
50, 100 eller 150 poser granulat, 1 g hver i en pappeske.
60 poser med granulat, 2 g hver i en pappeske.

Sammensetning:
1 pose Pentasa inneholder mesalazin 1 eller 2 g.
Hjelpestoffer: povidon, etylcellulose.

I tillegg:
Pentasa (5-aminosalisylsyre) kan brukes med forsiktighet hos de fleste pasienter med allergiske reaksjoner på sulfasalazin eller risikoen for å utvikle en allergi mot salisylater; bør overvåkes nøye når du behandler slike pasienter.
Ved akutte symptomer som kramper, magesmerter, feber, ukontrollert hodepine eller utslett, stopp umiddelbart..
Det er nødvendig å bruke stoffet med forsiktighet i tilfelle nedsatt nyre- eller leverfunksjon med mild til moderat alvorlighetsgrad. Det er nødvendig å overvåke de funksjonelle parametrene i leveren (ALT og AST) i begynnelsen og i løpet av behandlingen. Det er nødvendig å regelmessig overvåke nyrefunksjonen, nemlig å måle nivået av kreatinin i blodserumet (spesielt i den innledende fasen av behandlingen). Før du starter og under behandlingen, er det etter legens skjønn nødvendig å kontrollere tilstanden til urinen (ved hjelp av en teststrimmel). Nedsatt nyrefunksjon hos en pasient under behandlingen kan være forårsaket av nefrotoksisk effekt av mesalazin. Samtidig bruk av kjente nefrotoksiske legemidler, som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler og azatioprin, kan øke risikoen for nyrebivirkninger.
Pasienter med respirasjonshemming, spesielt med astma, bør overvåkes av en lege i løpet av behandlingen.
Hvis du mistenker utviklingen av myokarditt eller perikarditt, eller hvis sammensetningen av blodet endres, bør behandlingen stoppes umiddelbart. Legen din kan anbefale en blodprøve før og under behandlingen..
Analyser anbefales å gjøre før du starter behandlingen, etter 2 uker og deretter 2-3 ganger med et intervall på 4 uker. Hvis testresultatene er innenfor normale grenser, kan periodiske tester utføres hver tredje måned, eller når symptomer på skade oppstår..
Ved samtidig bruk av mesalazin med azatioprin eller 6-merkaptopurin, er risikoen for endringer i sammensetningen av blodet. Hvis det er mistanke om slike reaksjoner, bør behandlingen avbrytes..
Eldre pasienter trenger ikke redusere dosen.
Evnen til å påvirke reaksjonshastigheten når du kjører bil eller andre mekanismer
Ved utvikling av bivirkninger fra nervesystemet (svimmelhet), bør du avstå fra å kjøre bil eller arbeide med andre mekanismer..

PENTASA

Klinisk og farmakologisk gruppe

Virkestoff

Slipp form, sammensetning og emballasje

Tabletter med vedvarende frigjøring, hvite med en gråaktig nyanse, med mange flekker i lysebrun farge, vanlig rund form, med en avfasning, en linje og påskriften "500 mg" på den ene siden og "Pentasa" på den andre.

1 fane.
mesalazin (5-ASA)500 mg

Hjelpestoffer: povidon, etylcellulose, magnesiumstearat, talkum, mikrokrystallinsk cellulose.

10 deler. - blemmer (5) - pakker med papp.
10 deler. - blemmer (10) - pakker med papp.

farmakologisk effekt

Et antiinflammatorisk middel som brukes til å behandle Crohns sykdom og NUC.

Har en lokal antiinflammatorisk effekt på grunn av hemming av aktiviteten til nøytrofil lipoksygenase og syntesen av prostaglandiner og leukotriener. Bremser migrasjon, degranulering, fagocytose av nøytrofiler, samt utskillelse av immunglobuliner av lymfocytter.

Har antibakteriell virkning mot Escherichia coli og noen kokker (manifestert i tykktarmen).

Det har en antioksidant effekt (på grunn av evnen til å binde seg til frie oksygenradikaler og ødelegge dem).

Reduserer risikoen for tilbakefall i Crohns sykdom, spesielt hos pasienter med ileitt med lang sykdomsvarighet.

Den terapeutiske effekten av mesalazin manifesteres som et resultat av lokal kontakt av stoffet med tarmslimhinnen. Etter oral administrering oppløses tabletten i mikrogranuler, som fungerer som uavhengige former for medikamentet med en langsom frigjøring av mesalazin. Dette sikrer den terapeutiske effekten av stoffet fra tolvfingertarmen til endetarmen ved en hvilken som helst pH-verdi. Microgranules når duodenum i løpet av den første timen etter at tabletten er tatt. Passasjen av stoffet gjennom den intakte tynntarmen ved inntak utføres innen 3-4 timer.

Tema: Crohns sykdom - hvem er syk og hvordan blir du behandlet?

Temaalternativer
  • utskriftsversjon
  • Abonner på denne tråden...

Crohns sykdom - hvem er syk og hvordan blir du behandlet?

Mistenkt - til slutt mistenker de noe, bortsett fra dysbakteriose. Jeg leste den - en skrekk. Hvem har førstehåndsinformasjon - vennligst del.

Jeg tror og ber om deg. Jeg vil alltid spørre og tro.

Hva kan en person gi til en annen enn en dråpe varme?
Og hva kan være mer enn dette?
(E. M. Remarque)

Prøv igjen her for å konsultere
http://forums.rusmedserv.com/
der må du registrere deg først (det er raskt), og deretter gjennom søket (det fungerer veldig bra der) skriver du Crohns sykdom og du vil få en liste over emner om denne sykdommen som du allerede har opprettet + les om dysbakterier der (hvis du er interessert)

31 sykehus er spesialister på dette såret.

ja, jeg er der og begynner å bli undersøkt.

Jeg tror og ber om deg. Jeg vil alltid spørre og tro.

Hva kan en person gi til en annen enn en dråpe varme?
Og hva kan være mer enn dette?
(E. M. Remarque)

Gå til www.kronportal.ru, det er mye nyttig informasjon. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss. OG UTEN PANIK

Tusen takk - jeg vil definitivt lese den. Selv om informasjonen jeg allerede har gravd opp ikke stemmer overens med symptomene mine. Dette gleder seg allerede.

Jeg tror og ber om deg. Jeg vil alltid spørre og tro.

Hva kan en person gi til en annen enn en dråpe varme?
Og hva kan være mer enn dette?
(E. M. Remarque)

De skriver at symptomene på denne sykdommen er veldig forskjellige. Så undersøk deg selv systematisk. Det er alle slags analyser (spesielt i First Honey, de gjør), forskning (koloskopi, irrigoskopi). Du, som på rett sted, begynte å bli undersøkt.

Nære slektninger til Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt hadde / ikke hadde? Dette er ganske sjeldne sykdommer, og den arvelige faktoren blir tydelig sporet (med en vanlig frekvens i befolkningen på ca. 0,1%, er sannsynligheten for å bli syk hos et barn med en eksisterende sykdom hos en av foreldrene ca 10%).

Jenter, og hvilke tester tar de i den første honningen? Jeg mistenker også.

Ingenting hvis ikke en jente vil svare?

  • Saccharomyces cerevisiae antistoffer (ASCA)
  • Diagnose av inflammatoriske tarmsykdommer (antistoffer mot tarmcellene i tarmene og bukspyttkjertelen)
  • Differensialdiagnose av Crohns sykdom og ulcerøs kolitt (ANCA og ASCA)
  • Screening for intestinale autoimmune lesjoner (AAG IgG og ANCA og ASCA og AEA)

Vel, og andre tester, som det ser ut til, er nødvendige for diagnosen cøliaki, autoimmune leversykdommer, etc. I teorien bør legen sende for slike analyser, og ikke gå til denne virksomheten selv.

Lær Mer Om Diagnostisering Av Pankreatitt

Kjøtt soufflé - 6 beste oppskrifter på ømme kjøttretter

Kjøtt soufflé er en ideell rett for sunn kosthold og babymat. Den balanserte sammensetningen og riktig varmebehandling uten overflødig fett og kreftfremkallende stoffer vil bare være til fordel for kroppen, og bidra til moderat metthet uten tyngde for magen og eventuelle negative konsekvenser.

Diett nummer 5p: meny for uken, oppskrifter på tillatte retter

Diett nr. 5p er indisert for voksne og barn med kronisk og akutt pankreatitt under forverring og etter kolecystitt. Hensikten med denne dietten er å lindre betennelse, normalisere bukspyttkjertelen, redusere galleblærens spenning og gjenopprette funksjonene i magen.