Mat

Kosthold per time for vekttap: meny, anmeldelser, ernæringsprinsipper

Måltider har en mye større effekt på stoffskiftet enn vi er vant til å tenke. For å øke hastigheten på å gå ned i vekt, bør du studere prinsippene i fordøyelsessystemet og lage en individuell ernæringsplan..

Ernæringseksperter bemerker sammenhengen mellom måltidene og kroppens funksjon. Poenget er at vår biologiske klokke kan fortelle deg hvordan du skal spise riktig for å bringe vekten din tilbake til det normale. På en diett hver time, vil du ikke bli plaget av en sultfølelse. Du vil være i stand til å lytte til kroppssignaler og lære å forstå dem bedre.

Kosthold døgnet rundt: ernæringsprinsipper

Det er verdt å merke seg at diett per time for vekttap fortsatt ikke er en universell metode. Karakteristikkene til kroppen din passer kanskje ikke til tidsplanen nedenfor. For å lage en individuell vekttapplan, er det bedre å kontakte en kvalifisert ernæringsfysiolog. Imidlertid har studier funnet det mest generelle mønsteret som fordøyelsessystemet fungerer etter..

  • 6:00 - 7:00. Det antas at naturlige biorytmer starter på denne tiden. Om morgenen anbefales det å drikke et glass varmt vann med sitron på tom mage. Det stimulerer fordøyelsessystemet, renser kroppen, forbedrer tarmens funksjon.
  • 7:00 - 9:00 Du bør ikke spise tung mat, den fordøyes dårlig i løpet av disse timene. Det er bedre å utsette en solid frokost, erstatte den med en lett matbit..
  • 10:00 - 12:00 Kroppen er allerede i god form og klar for en solid frokost. På dette tidspunktet er det lov å spise så mye mat som vi pleide å spise til lunsj..
  • 13:00 - 15:00. Vår vanlige lunsjtid tilsvarer ikke bioritmer. I løpet av disse timene er kroppen ikke klar til å fordøye tett mat. Bedre å ikke spise noe mellom 13:00 og 15:00.
  • 16:00 - 17:00. Det anbefales å fokusere på å drikke rikelig med væske for å fjerne avfallsprodukter fra kroppen. Velg rent vann, naturlig juice, kompott som drikke.
  • 20:00 - 20:30. Perfekt tid for middag! Glem regelen "Ikke spis etter 18:00". Velg lette måltider: meieriprodukter, grønnsaker, fisk.
  • 21:00 - 06:00. Etter kl. 21.00 er det verdt å gi opp snacks. Kroppen på dette tidspunktet er allerede satt til hvile. For kvalitetssøvn må du legge deg før kl. 22.00.

Kosthold etter time: meny for uken

På et diett hver time for vekttap, ikke glem prinsippene for fraksjonell ernæring. Porsjonene skal være små. Her er en eksempelmeny for uken. Når du observerer et slikt kosthold hver dag, normaliserer du stoffskiftet og blir kvitt ekstra kilo. Ikke glem å sjekke diagrammet ovenfor..

Effektiv diett "annenhver time"

En original tilnærming til problemet med overvekt tilbys av forfatteren av "Hver 2. time" diett. Vekttapmetoden er ideell for de som liker å spise ofte. Systemet forutsetter 8 måltider om dagen, gir et tap på 3-5 kg ​​per uke og utvikler riktig vane med brøkmåltider.

Essensen av "Hver 2. time" diett

Kreditten til dietten er å spise annenhver time, noe som tilsvarer reglene for fraksjonell ernæring. Den daglige 8-måltidsmatmaraton starter klokken 07:00 og slutter klokken 21:00. Det er ingen bestemt meny, men du må gi opp "tomme" ubrukelige kalorier.

Fordelene med fraksjonell ernæring for vekttap og kroppen som helhet har blitt bevist gjentatte ganger:

  • Hyppige måltider med like kaloriinntak kan bidra til å unngå sult og overspising om kvelden.
  • Små porsjoner hjelper til med å redusere volumet i magen og har en gunstig effekt på fordøyelseskanalen.
  • Normaliserer blodsukkeret.
  • Psykologisk ro: når en person vet at om to timer vil han spise et annet måltid, overspiser han ikke lenger og det oppstår ikke panikkanfall.

For at en diett per time skal være effektiv, må du følge flere regler:

  • Følg nøye med to-timers intervaller.
  • Porsjonene skal være små med en kaloriverdi på 100-220 kcal.
  • Drikk vann før eller etter måltidene, men drikk ikke mat.
  • Ekskluder hurtigmat, friterte retter, bakverk, kaker.

Fordeler og ulemper med en diett hver time

Hyppig spising utvikler riktig spiseadferd. Med en godt utformet meny vil ikke dietten skade helsen din. Evnen til å planlegge en meny avhengig av din økonomiske tilstand og gastronomiske preferanser er en utvilsom fordel med vekttapssystemet per time..

Den største ulempen med dietten er hyppige måltider, som noen ganger ganske enkelt er umulige for travle arbeidende mennesker. Ikke hvert kontor ønsker en dame velkommen som tygger noe annenhver time.

Til å begynne med kan det være vanskelig å navigere hvordan man korrekt komponerer en meny for ikke å overskride det daglige kaloriinntaket og opprettholde en balanse mellom komponentene som er nødvendige for kroppen.

Time diettmeny

Et av alternativene for å gå ned i vekt på et diett per time er å lage en balansert ernæringsplan selv og gradvis gå ned i vekt med 4-5 kg ​​per måned. For de som trenger raske resultater, tilbys et klokkealternasjonssystem:

  • 5 dager med lossing;
  • 10 dager - vanlige måltider med intervaller på 2 timer. Bare stekt og søt mat er unntatt fra dietten..

Omtrentlig fastedagsmeny:

1. alternativ2. alternativ3. alternativ
7:00En kopp naturlig kaffe uten sukker.Krus grønn te.Et glass melk.
9:00100 g cottage cheese med bær.En porsjon havregryn.1 fersk eller kokt gulrot med 1 skje rømme
11:00Grapefrukt.oransje.Grønt eple.
13:00Grønnsakssuppe.100 g kokt kalv, 1 kornskål.100 g grønnsakssalat og 100 g dampet fisk.
15:001 kyllingegg eller 2 vaktelegg.100 g fettfattig ost.100 g fettfri cottage cheese.
17:00Rødbeter og gulrotsalat.Kålsalat.Vårsalat av agurker eller reddiker.
19:0010 deler. presoaked svisker.8-10 stk. tørkede aprikoser.oransje.
21:00Et glass kefir med 0% fett.Et glass rosehip-infusjon.Et glass vann med presset sitron.

I 5 slike faste dager er et tap på 4-5 kg ​​mulig. Deretter blir det tatt en 10-dagers pause, der brøkmåltider fortsetter, men uten så alvorlige begrensninger. Syklusen startes på nytt om nødvendig..

Resultater og anmeldelser på timediet

Anmeldelser av dietten per time er for det meste smigrende. Tross alt disiplinerer hun, lærer å spise riktig. Takket være disse faktorene observeres et stabilt vekttap, og de tapte kiloene kommer ikke tilbake igjen. Å miste vekt ved hjelp av den foreslåtte metoden er ganske behagelig, fordi hyppige måltider hjelper dempe appetitten.

Kosthold "2 til 2"

Kosthold 2 til 2 er en veksling av faste, protein og karbohydratdager. Den ukrainske sangeren Taisiya Povaliy følger et lignende vekttapssystem. Hun tyr til en slik diett bare før ansvarlig filming eller konserter. Ifølge sangeren er det i disse dager nødvendig å observere nesten sengeleie, ettersom du føler et sammenbrudd. Men etter kursets slutt vil huden bli jevnere og ømere, kroppen blir renset for akkumulerte giftstoffer og kroppen blir lettere med 3-4 kg.

Detaljert måltidsplan:

  • 1., 2. dag: bare rent vann eller 8-9 glass kefir med lite fett per dag.
  • 3., 4. dag: proteinmat - magert kjøtt eller sjøfisk tilberedt uten olje, gjærede melkeprodukter med lav prosentandel fett, kokte egg.
  • 5., 6. dag: friske eller frosne bær, friske eller stuvede grønnsaker, frukt.

For kroniske sykdommer, forstyrrelser i mage-tarmkanalen, blir dietten avtalt med den behandlende legen.

Kosthold i timen

De fleste av vekttapmetodene som er anbefalt av ernæringseksperter for riktig og sunt vekttap, er basert på brøkmåltider. Hans idé er å spise lite og ofte. En enda mer detaljert overholdelse av dette prinsippet involverer den såkalte dietten per time, hvis regler ikke bare etablerer et bestemt antall måltider, men også deres timebinding til tiden på dagtid. I motsetning til de fleste tradisjonelle kostholdsdieter, som krever betydelige restriksjoner på mat, er et slikt program i sin klassiske versjon ganske balansert, slett ikke sulten, og samtidig veldig effektivt..

Mekanismen for vekttap på en diett per time er basert på fordelene med å spise mat i små porsjoner med jevne mellomrom. Denne tilnærmingen gir flere viktige fordeler, inkludert:

  • mangel på den svekkende følelsen av sult, karakteristisk for de fleste vekttapsprogrammer med lavt kaloriinnhold;
  • en reduksjon i mengden mat som forbrukes og en reduksjon i kaloriinnholdet i det daglige kostholdet, noe som skyldes en reduksjon i appetitt og evnen til å kontrollere porsjonsstørrelser;
  • normalisering av stoffskiftet, grundigere fordøyelse av konsumert mat og fullstendig assimilering av nyttige elementer;
  • klar organisering av den daglige rutinen og ernæring, utvikling av riktige spisevaner.

I tillegg, hvis du spiser hver dag strengt samtidig, så vil kroppen bli vant til en bestemt tidsplan, vil slutte å være "redd" for sult og spare energi i reservene, fordi den "vet" at den snart vil motta en ny porsjon kalorier. I tillegg begynner fordøyelsessystemets organer, når neste planlagte inntak av mat nærmer seg, å forberede og produsere passende enzymer, noe som har en gunstig effekt på fordøyelsen og assimileringen av næringsstoffer..

Dessuten kan antall måltider og tidsintervaller mellom dem, samt timingen av diett per time, være forskjellig. Følgende alternativer anses som de mest effektive:

  • den første dietten - annenhver time, spis 100 gram eksklusivt de retter eller produkter som er inkludert i listen over tillatte;
  • den andre dietten - det er 200 gram hver 3. time, og spiser den samme dietten.

Merk følgende! Hvis det første alternativet er valgt for vekttap på en diett per time, hvor du trenger å spise om to timer, vil det i løpet av dagen være 6-7 måltider, noe som er veldig upraktisk for en student eller arbeidende person. Og hvis en annen diett brukes (hver 3. time), vil menyen være tradisjonell 5 ganger om dagen, noe som er optimalt for travle mennesker.

Begge varianter av denne teknikken er rettet mot å aktivere metabolisme, siden det er den reduserte metabolismen som oftest blir årsaken til å få ekstra kilo. Derfor, når du velger en passende timeplan for deg selv, bør du gå ut fra din livsstil og dine egne evner..

Det er også flere alternativer for varigheten av vekttap på en diett per time. Det kan observeres:

  • i mange år, men det er ekstremt viktig å overvåke balansen og fullstendigheten på menyen;
  • til ønsket resultat er oppnådd, og bytt deretter til riktig ernæring;
  • vekslende kostholdsdager og vanlige dager i henhold til valgt ordning (5/5, 6/6, 7/7, 5/7, 5/10 osv.) også til målet er nådd, men som regel 1–1,5 måneder.

Dermed inkluderer kategorien dietter for vekttap per time en ganske mangfoldig liste over metoder, samlet av ett prinsipp - å spise i henhold til en tydelig etablert tidsplan. Ellers kan de variere betydelig og være helt forskjellige, alt fra et veldig tøft seks-dagers ekspressprogram til en veldig forsiktig veksling.

I tillegg er det en annen type vekttap per time kalt Golden Hour dietten. Det er helt forskjellig fra metodene som er diskutert ovenfor og har ikke sine fordeler, siden det innebærer en helt annen kraftordning. Reglene er som følger:

  • maten bør tas en gang om dagen i 60 minutter når som helst, men alltid på samme tid;
  • i løpet av denne perioden kan du spise hva du vil, uten noen begrensninger;
  • resten av dagen er bare drikkevann, grønn te eller urtetilførsler uten sukker tillatt.

I mange internettkilder er denne dietten posisjonert som "en nyhet innen moderne diett, som lar deg enkelt, uten å bryte, uten helseskade og behovet for å konsultere en ernæringsfysiolog for å miste 5-10 kg per uke." Men alt dette er absolutt ikke sant, siden det ikke kan være lett å tåle en dag uten mat, selv om det da er lov å spise alt i ubegrensede mengder. I tillegg kan denne måten å spise ikke kalles helseskadelig og tillates brukt uten samtykke fra en spesialist. Dessuten er det knapt noen av legene som vil godkjenne en slik teknikk. Likevel har hun støttespillere, og til og med det er positive anmeldelser som indikerer svært signifikante vekttapresultater. Det antas at det i løpet av en slik periode er umulig å spise så mye for å overskride det daglige kaloriinntaket, derfor opprettes et energiunderskudd og vekten reduseres..

  • magert kjøtt og fisk, sjømat;
  • fettfattige meieriprodukter og gjærede melkeprodukter;
  • kylling og vaktelegg;
  • kli, fullkorn, rugbrød;
  • frokostblandinger;
  • ikke-stivelsesholdige grønnsaker, urter;
  • usøtet frukt og tørket frukt, bær;
  • nøtter, frø, honning;
  • naturlige vegetabilske oljer.

Mellom måltidene bør du drikke 1,5–2 liter stille vann, noe som vil bidra til å akselerere metabolske prosesser, fjerne akkumulerte giftstoffer og giftstoffer. Salt bør holdes på et minimum og sukker bør elimineres fullstendig..

Viktig! Å gå ned i vekt per diett er mest effektivt i tilfeller der du trenger å kvitte deg med en liten mengde av de siste ekstra kiloene. En fraksjonert diett hver time er i stand til å akselerere stoffskiftet, aktivere forbrenning av subkutant fett og forhindre dannelse av nye avleiringer, noe som raskt vil føre vekten til den individuelle normen.

Med forbehold for alle reglene og den anbefalte menyen, kan vekttap i gjennomsnitt være 7-8 kg. Videre avhenger resultatet i stor grad av kroppens innledende kroppsvekt og andre egenskaper..

Eksempelmeny

Den store fordelen med å bruke en diett per time for vekttap er muligheten til å uavhengig komponere en meny for hver dag. Det er ikke nødvendig å telle kalorier for dette - du trenger bare å bruke tillatt mat, veie porsjoner og konsumere dem på et bestemt tidspunkt. Bare en av timemetodene som inngår i denne kategorien forutsetter streng overholdelse av den foreslåtte menyen. Den er designet i 6 dager, er ganske tøff, men også veldig effektiv.

6 dager

Seks dagers vekttap diett per time finnes i to menyalternativer. I seks dager kan du bare spise en av versjonene eller veksle dem med hverandre. I begge tilfeller er grunnlaget for dietten det samme settet med produkter:

  • fettfattig cottage cheese og kefir;
  • magert kjøtt;
  • kokte egg;
  • tomat juice.

Andre produkter kan ikke brukes. Det er ingen begrensninger på drinker, men de må være sukkerfrie.

  • 07.00 - 08.00 - kaffe eller te;
  • 9: 00-10: 00 - 200 g cottage cheese;
  • 11.00-12.00 - 200 g kyllingbryst;
  • 13: 00-14: 00 - 1 kylling eller 2 vaktelegg;
  • 15: 00-16: 00 - 200 ml tomatjuice;
  • 17: 00-18: 00 - 1 eple;
  • 19.00–20.00 - 200 ml kefir.
  • 07.00 - 08.00 - kaffe eller te;
  • 9: 00-10: 00 - 1 kylling eller 2 vaktelegg;
  • 11.00–12.00 - 1 bearbeidet ost, te;
  • 13: 00-14: 00 - 200 g kokt fisk, kalvekjøtt eller kyllingbryst;
  • 15.00-16.00 - 1 eple;
  • 17: 00-18: 00 - 1 kylling eller 2 vaktelegg;
  • 19.00–20.00 - 200 ml kefir eller fersk tomat.

Etter å ha fullført det seks-dagers kurset, må du ta en pause i en uke, der du bør følge prinsippene for riktig ernæring. Da kan prosessen med å gå ned i vekt gjentas.

For en uke

Ukemenyen for vekttap på en diett per time er gitt som et eksempel og krever ikke streng overholdelse av både settet med komponenter og varigheten av kurset. I det første alternativet skal mat tas med to timers intervall og et serveringsvolum på ikke mer enn 100 gram. Dietten er veldig balansert og derfor egnet for langvarig bruk..

  • 7:00 - 8:00 - havregryn i vann eller melk med lite fett;
  • 9: 00-10: 00 - grapefrukt;
  • 11.00–12.00 - kokt bryst;
  • 13: 00-14: 00 - kjøttkraft med krutonger eller krutonger;
  • 15: 00-16: 00 - 1 kylling eller 2 hardkokte vaktelegg;
  • 17: 00-18: 00 - grønnsaksgryte;
  • 19.00–20.00 - tørket frukt;
  • 21: 00-22: 00 - kefir.
  • 7:00 - 8:00 - bokhvete grøt;
  • 9.00-10.00 - kiwi;
  • 11.00–12.00 - kalkunfilet;
  • 13: 00-14: 00 - grønnkålsuppe med kjøttkraft;
  • 15: 00-16: 00 - en sandwich med skinke med lite fett;
  • 17: 00-18: 00 - vinaigrette;
  • 19.00–20.00 - valnøtter;
  • 21: 00-22: 00 - gjæret bakt melk.
  • 7:00 - 8:00 - risgrøt;
  • 9: 00-10: 00 - pære;
  • 11: 00-12: 00 - dampet sjøfisk;
  • 13: 00–14: 00 - brokkoli-puré suppe;
  • 15: 00-16: 00 - ostesmørbrød;
  • 17: 00-18: 00 - "gresk" salat;
  • 19.00–20.00 - mandelkjerner;
  • 21.00-22.00 - yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - dampomelett;
  • 9: 00-10: 00 - søtt og surt eple;
  • 11.00–12.00 - dampede kalvekoteletter;
  • 13.00–14.00 - soppsuppe;
  • 15: 00-16: 00 - yoghurt med urter;
  • 17.00-18.00 - Penselsalat;
  • 19.00–20.00 - cashewnøtter;
  • 21: 00-22: 00 - ayran.
  • 7:00 - 8:00 - müsli;
  • 9.00-10.00 - oransje;
  • 11: 00–12: 00 - aspic eller fiskesuffle;
  • 13: 00-14: 00 - okroshka;
  • 15: 00-16: 00 - 1 kylling eller 2 hardkokte vaktelegg;
  • 17: 00-18: 00 - kålsalat;
  • 19.00–20.00 - tørket frukt;
  • 21.00-22.00 - yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - cottage cheese med fettfattig rømme;
  • 9.00-10.00 - aprikoser;
  • 11: 00-12: 00 - stuet kanin;
  • 13: 00–14: 00 - selleriskremsuppe;
  • 15: 00-16: 00 - en sandwich med mager skinke;
  • 17: 00-18: 00 - revne gulrøtter;
  • 19.00–20.00 - pistasjenøtter;
  • 21.00-22.00 - yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - ostemasse pudding;
  • 9: 00-10: 00 - plommer;
  • 11.00-12.00 - sjømat;
  • 13: 00-14: 00 - rødbeter;
  • 15: 00-16: 00 - 1 kylling eller 2 hardkokte vaktelegg;
  • 17: 00-18: 00 - tomat-agurksalat med paprika og løk;
  • 19.00–20.00 - svisker fylt med nøtter;
  • 21: 00-22: 00 - kefir.

Når du bruker dietten, endres diettmenyen litt hver 3. time. Siden i dette tilfellet vekten av en porsjon kan nå 200 g, og antall måltider er redusert til fem, kan noen av disse komponentene kombineres, og mengden av de resterende kan dobles. Menyen vil se slik ut:

  • 7:00 - 8:00 - havregryn i vann eller melk med lite fett, grapefrukt;
  • 10: 00-11: 00 - kokt bryst;
  • 13: 00-14: 00 - kjøttkraft med krutonger eller kjeks, 1 hardkokt egg;
  • 16: 00-17: 00 - grønnsaksgryte;
  • 19.00–20.00 - tørket frukt, kefir.
  • 7:00 - 8:00 - bokhvete grøt, kiwi;
  • 10: 00-11: 00 - kalkunfilet;
  • 13.00–14.00 - grønnkålsuppe med kjøttkraft, sandwich med fettfattig skinke;
  • 16: 00-17: 00 - vinaigrette;
  • 19.00–20.00 - valnøtter, gjæret bakt melk.
  • 7:00 - 8:00 - risgrøt, 1 pære;
  • 10.00-11.00 - dampet sjøfisk;
  • 13: 00–14: 00 - brokkoli-puré suppe, sandwich med ost;
  • 16: 00-17: 00 - "gresk" salat;
  • 19.00–20.00 - mandelkjerner, yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - dampomelett, 1 grønt eple;
  • 10: 00-11: 00 - dampede kalvekoteletter;
  • 13.00–14.00 - suppe med sopp, yoghurt med urter;
  • 16: 00-17: 00 - Penselsalat;
  • 19.00–20.00 - cashewnøtter, ayran.
  • 7:00 - 8:00 - müsli, oransje;
  • 10: 00-11: 00 - salat av fisk eller fisk;
  • 13: 00-14: 00 - okroshka, 1 kylling eller 2 hardkokte vaktelegg;
  • 16: 00-17: 00 - kålsalat;
  • 19.00–20.00 - tørket frukt, yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - cottage cheese med fettfattig rømme, aprikoser;
  • 10: 00-11: 00 - stuet kanin;
  • 13: 00–14: 00 - selleriskremsuppe, sandwich med mager skinke;
  • 16: 00-17: 00 - revne gulrøtter;
  • 19.00–20.00 - pistasjenøtter, yoghurt.
  • 7:00 - 8:00 - ostemasse pudding, plommer;
  • 10.00-11.00 - sjømat;
  • 13: 00-14: 00 - rødbeter, 1 kylling eller 2 hardkokte vaktelegg;
  • 16: 00-17: 00 - tomat-agurksalat med paprika og løk;
  • 19.00–20.00 - fylt med nøtter svisker, kefir.

Eksemplene som vises, kan tilpasses etter eget ønske ved hjelp av godkjente produkter fra samme kategori. Dette vil bidra til å opprettholde et balansert kosthold når det gjelder et sett med essensielle næringsstoffer..

"Golden hour"

I dette tilfellet er dietten fullstendig sammensatt uavhengig. Du kan spise hva som helst, men for å øke effektiviteten til vekttap, må du følge den anbefalte produktlisten..

Måltidene hver dag skal være de samme, noe som vil avstemme kroppen til riktig driftsmåte. Du kan også velge det etter eget skjønn. Ernæringseksperter anbefaler imidlertid å velge lunsjtid (fra kl. 14.00 til 15.00), når stoffskiftet og aktiviteten i fordøyelsessystemet øker. I tillegg er dette midt i den daglige våkenhetsperioden, så det er ikke veldig vanskelig å vente på denne tiden om morgenen, og også alvorlig sult vil ikke få tid til å utvikle seg om kvelden..

Alternasjon

Denne metoden for å miste vekt på en diett per time er den mest skånsomme, siden det i den klassiske versjonen innebærer en veksling i henhold til 5/10-ordningen, det vil si etter fem diettdager de neste 10 dagene du trenger å spise på vanlig måte. For å oppnå det mest uttalt resultatet, anbefales det å spise direkte under dietten med to timers pauser, og i løpet av "hvileperioden" også følge et lignende regime, men allerede med intervaller på tre timer og en litt større porsjonsstørrelse.

En omtrentlig meny med kostholdsdager må settes sammen etter følgende prinsipp:

  • 7:00 - 8:00 - grøt laget av bokhvete, havregryn eller ris;
  • 9: 00-10: 00 - hvilken som helst frukt du ønsker (sitrus, epler, pærer, aprikoser, plommer, etc.);
  • 11: 00-12: 00 - cottage cheese;
  • 13: 00-14: 00 - kokt kyllingbryst eller fiskefilet med stuet kål;
  • 15: 00-16: 00 - hvilken som helst gjæret melkedrikk;
  • 17: 00-18: 00 - salat fra friske eller kokte grønnsaker;
  • 19.00–20.00 - nøtter eller tørket frukt;
  • 21: 00-22: 00 - hvilken som helst gjæret melkedrikk.

På dager med "hvile" kan menyen være som følger:

  • frokost (7:00 - 8:00) - hvilken som helst grøt eller eggfat (omelett, eggerøre), fersk (kaffe, te);
  • lunsj (10: 00-11: 00) - frukt (helst sitrus, fersken, pære eller eple);
  • lunsj (13: 00-14: 00) - suppe med kjøtt, sopp eller belgfrukter, et stykke kli brød, en drink (te, kaffe) uten sukker;
  • ettermiddagste (16: 00-17: 00) - frukt, som lunsj;
  • middag (19: 00–20: 00) - kjøtt- eller fiskerett med grønnsaker.

Ved å bruke akkurat denne typen diett per time for vekttap, kan du korrigere figuren din uten helseskade. Du kan holde deg til et lignende regime på ubestemt tid..

Gå ut av dietten

I løpet av perioden med å gå ned i vekt på en diett hver time, blir kroppen raskt vant til fraksjonell ernæring samtidig, og magen reduseres merkbart i størrelse. Derfor, etter å ha stoppet kurset, er det veldig enkelt å opprettholde vekten hvis du fortsetter å spise riktig. I tillegg kan kostholdsalternativet med en fullt balansert meny eller basert på rotasjonsprinsippet følges for livet..

Imidlertid, fra slike tøffe alternativer for vekttap per time som "Golden Hour" eller seks-dagers ekspress diett, er den riktige veien definitivt nødvendig. Etter "gold-hour" dietten utføres tilbake til vanlig diett i henhold til følgende skjema:

  • ett nytt måltid tilsettes daglig, startende med frokost, og hvis den "gyldne" tiden var om morgenen, så fra lunsj;
  • bare sunne kostholdsprodukter brukes til å komponere menyen;
  • i forhold til tilsetningen av nye måltider, reduser mengden mat som forbrukes i den "gylne timen".

På nesten samme måte må du forlate seks-dagers ekspress diett, bare du trenger ikke å øke antall måltider, men volumet og sammensetningen av porsjonene. Det er mest rimelig å tilsette en liten mengde (ca. 50-100 g) sunn mat fra listen over tillatte matvarer til hvert måltid til det individuelle daglige kaloriinntaket er nådd..

Som et resultat av en slik utgang, både i første og andre tilfelle, bør riktig overgang til riktig ernæring oppnås. I fremtiden anbefales det å føre en aktiv livsstil og tilbringe en fastedag en gang i uken. Det viktigste er å holde vekten oppnådd de første 6 månedene, og deretter vil kroppen bli vant til det og sannsynligheten for et nytt sett vil reduseres betydelig.

Kontraindikasjoner

Generelt har bruk av diett hver time for vekttap i sine klassiske versjoner absolutt ingen kontraindikasjoner. Men siden det, i tillegg til behovet for å overholde diett per time, forutsetter det også en betydelig begrensning av volumet av porsjoner samtidig med en reduksjon i det daglige kaloriinnholdet i menyen, anbefales det ikke å følge en slik teknikk i følgende tilfeller:

  • under graviditet og amming;
  • med komplekse kroniske sykdommer;
  • i restitusjonsperioden etter en alvorlig sykdom eller operasjon;
  • i ungdomsårene og alderdommen.

Samtidig har de stive kostholdene per time beskrevet ovenfor mye mer kontraindikasjoner. De er forbudt i nærvær av nesten alle alvorlige helseforstyrrelser, spesielt med patologier som:

  • kardiovaskulær, nyre- og leversvikt;
  • diabetes mellitus, hypertensjon, VSD;
  • psykiske spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi);
  • sykdommer som spesielle dietter er foreskrevet for.

I tillegg er bruk av noen form for diett for vekttap per time absolutt upassende for uorganiserte mennesker som ikke kan følge en bestemt tidsplan og daglig rutine. Slike teknikker vil også være svært vanskelig å følge hvis du er for opptatt eller utfører aktiviteter knyttet til vanlige forretningsreiser..

Vurderinger og resultater av de som har gått ned i vekt

Oksana, 22 år, Murom

For omtrent et år siden var jeg interessert i "Golden Hour" dietten, hvis vurderinger var veldig overraskende for deres motsetninger. Mange skrev at teknikken er utmerket og hjelper til med å miste 10 kg på en måned uten sult. Men det var enda flere av dem som snakket negativt om henne og kalte henne for sulten og usunn. Jeg bestemte meg for å sjekke alt etter min egen erfaring. Siden jeg på grunn av arten av arbeidet mitt ofte ikke har tid til å spise på dagtid, var alt jeg måtte gjøre å gi opp frokosten og sette av "gylden tid" til middag. Jeg varte hele arbeidsuken ganske enkelt, siden det på dagtid ikke var fristelser og ingen muligheter for snacks. Men om kvelden spiste jeg alt med god samvittighet, etter reglene - pizza, kjøtt, dumplings, kaker, forskjellige bakverk, vasket med cola eller juice fra pakker. Og så legge deg på sofaen foran TV-en. Etter å ha fullført dette forferdelige eksperimentet på meg selv, fikk jeg 3 kg vektøkning, konstant halsbrann og smerter i høyre øvre kvadrant (i leveren), samt utslett i ansiktet. Så jeg anbefaler deg å ikke engang tenke på denne metoden for å miste vekt, for bortsett fra forverring i alle parametere, vil du ikke få noe.

Svetlana, 37 år gammel, St. Petersburg

Jeg har levd en sunn livsstil i lang tid og følger prinsippene for riktig ernæring. Men på grunn av stillesittende arbeid fikk de sakte ekstra kilo, noe som førte til behovet for å ta hastetiltak for å gå ned i vekt. På jakt etter en sunn metode, leste jeg om ernæring hver time for vekttap, hvoretter du trenger å spise hver 2. time, men ikke mer enn 100 g av gangen. Jeg spiser allerede fraksjonelt, så en slik overgang viste seg å være nesten umerkelig for meg - jeg måtte bare redusere porsjonsstørrelsen og spise strengt samtidig. Jeg kunne ikke tro at en så liten korreksjon av dietten og diett ville bidra til å miste 4 kg på en uke! Videre, på grunn av den virkelige nedbrytningen av fett, og ikke som et resultat av utskillelse av væske eller avføring. Så satt hun en uke på sitt vanlige kosthold og gjentok igjen 7-dagers kurset, som ga en lignende rørledning. Som et resultat ble 8 kg fortært på 3 uker. Vekten har vært stabil i 4 måneder uten den minste anstrengelse fra min side.

Alexandra, 28 år, Evpatoria

Etter flere måneder med timediet, vil jeg si at dette er et flott alternativ for å miste vekt, men det har sine ulemper. Og de følger, merkelig nok, fra proffene. Både fordelen og ulempen her er hyppige måltider. På den ene siden utvikler den riktige spisevaner, og med en rasjonelt sammensatt meny skader den ikke, men tvert imot har den en gunstig effekt på helsen. Videre kan kostholdet planlegges avhengig av egne gastronomiske preferanser og økonomiske evner, siden det ikke er noen strenge anbefalinger for denne poengsummen, bortsett fra en meget omfattende liste over tillatte produkter. Men! Hyppig inntak av mat er absolutt uakseptabelt for travle (studenter eller arbeidende) mennesker. Ingen institusjoner tåler en konstant tyggende person. Derfor vil det bare være mulig å følge en slik diett under ferien, selv om dette også kan være ganske nok til å få vekten tilbake til det normale..

Kosthold hver 3. time 200 gram, hemmeligheten bak raskt vekttap og anmeldelser av å miste vekt

Det er ganske vanskelig å oppnå en vakker kroppsavlastning. Imidlertid vil et 200 gram diett tillate deg å komme nærmere perfeksjon.

Essensen av dietten og fordelene

Poenget er et balansert brøkdiet. Du må spise mat ofte, hver 3. time. Men serveringen skal være nøyaktig 200 gram. Overholdelse av et brøkdiet hjelper til med å normalisere fordøyelsen, forbedre stoffskiftet, aktivere metabolismen og prosessen med fettforbrenning.

  • å miste vekt lider ikke av en konstant sultfølelse, og forbruker små porsjoner mat etter en viss periode;
  • en veldesignet meny er fylt med alle sporstoffer som er nødvendige for kroppen, slik at en person ikke lider av mangel på vital energi og ernæringskomponenter;
  • overholdelse av dietten utvikler kroppens vane med et bestemt kosthold, selv etter at det er fullført.

Under en diett stresser ikke kroppen å miste vekt, konsumere 200 gram mat etter en viss periode. I motsetning til de fleste metoder for å gå ned i vekt, når matinntaket er redusert til et minimum, krever ikke denne dietten faste og en radikal endring i kostholdet..

Hovedreglene og egenskapene til dietten

For å oppnå de ønskede resultatene må følgende regler følges:

  1. Det er en streng pause på 3 timer mellom hvert måltid.
  2. I begynnelsen skal serveringen være nøyaktig 200 gram. Gradvis, med god toleranse for et slikt kosthold eller med utilfredsstillende resultater i vekttap, er det lov å redusere mengden mat. En diett på 100 gram lar deg raskt gjenvinne en slank figur.
  3. For å bestemme porsjonen, bruk vekten eller "5 ss" -metoden (volumet av mat i 5 ss er 200 gram).
  4. Gi opp fet, stekt, krydret mat. Et kategorisk forbud mot hurtigmat og næringsmiddelmat, søte kullsyreholdige drikker. Gi preferanse til frukt og grønnsaker, urter, kokt magert kjøtt, fisk. Du kan drikke te og kaffe, men helst uten tilsatt sukker.
  5. Eventuelle proteiner er tillatt. Karbohydrater (fullkornsblandinger) og fett (sjømat, nøtter, olivenolje) kreves.
  6. Du kan konsumere søtsaker, men ikke mer enn 150 gram per dag om morgenen.
  7. Drikk minst 2 liter filtrert vann i løpet av dagen (i tillegg til te, kompott, fruktdrikke og andre sunne drikker).
  8. Tygg maten sakte og grundig. Dermed vil signaler om magemetning bli sendt raskere til hjernen, noe som eliminerer behovet for flere porsjoner..
  9. Spis mat 5-6 ganger om dagen. Det siste måltidet skal være senest 2,5 timer før sengetid. I henhold til anmeldelser på dietten på 200 gram hver 3. time, lar en omtrentlig meny, valgt individuelt for å gå ned i vekt, til å føle deg mett hele dagen. Små porsjoner mat, men tas ofte, gir en person tilstrekkelig energi.
  10. I løpet av vekttapet er det nødvendig med fysisk aktivitet. Hvis det ikke er mulig å besøke treningsstudioet, er det nødvendig å gjøre treningsstudier hjemme, morgenøvelser kreves. Det anbefales å gå opp og ned trappene uten å ta heisen.

Viktig! Det er forbudt å drikke vann eller andre drinker mens du spiser! Etter et måltid må du vente i minst 30 minutter.

Det særegne er muligheten til å velge det mest passende menyalternativet. Dermed, selv med diabetes mellitus, kan du overvåke vekten din med et kosthold der du trenger å konsumere 200 gram mat som normaliserer blodsukkeret og insulinnivået..

Hvor mye kan du gå ned i kilo: diettforutsigelser og anmeldelser av de som har gått ned i vekt

Det endelige resultatet avhenger av startvekten, de valgte matvarene som grunnlag for ernæring, overholdelse av reglene og anbefalingene. Hvor mye kan du faktisk miste med et diett på 200 gram? Anmeldelser av kvinner som har gått ned i vekt:

Christina, 32 år, Saratov

Jeg skammer meg over å innrømme, men vekten min var over 100 kilo. Gjentatte ganger prøvd diettfaste, men ga raskt opp, sultfølelsen tvang meg til å bryte regimet. En venn anbefalte brøkmåltider. 200-gram dietten tolereres godt, det er ingen følelse av konstant, smertefull sult. I løpet av de første 3 månedene klarte jeg å gå ned 20 kilo!

Alena, 26 år, Chelyabinsk

Jeg fikk mye vekt etter fødselen. Da jeg var ferdig med å amme, bestemte jeg meg for å ta vare på kroppen min. Jeg begynte å se etter metoder for å gå ned i vekt på kvinners fora. Jeg leste mange anmeldelser på 200 gram dietten hver 3. time. Pluss - det er ikke behov for å endre dietten radikalt. Regelmessig inntak av små porsjoner metter kroppen godt.

Jeg har fulgt denne teknikken i nesten en måned, for øyeblikket har jeg gått ned 8,5 kilo. Hun bemerket også at helsetilstanden er betydelig forbedret, fordøyelsen har normalisert seg, følelsen av tyngde i magen har forsvunnet.

Generelt, i den første måneden av dietten, kan du miste 10 kilo (ifølge statistikken for reelle anmeldelser).

Hvordan spise riktig: en metode for kompetent vekttap

Menyen kan varieres, det viktigste er å følge reglene for tilberedning. Et av alternativene for det anbefalte dietten for uken:

mandagKok ris til frokost. Ved ettermiddagste, drikk fruktdrikke eller te uten sukker. Tilbered en grønnsaksgryte til lunsj. Mot kvelden - et glass kefir med minst mulig fettprosent. Til middag - eventuelle kokte grønnsaker.
tirsdagStart dagen med en porsjon havregryngrøt i melk. På ettermiddagen, drikk urtete med havregrynkaker. Til lunsj - kokte poteter og dampet kotelett. Snack - fersk grønnsakssalat kledd med olivenolje. Til middag - lett mager suppe med grønnsaker.
onsdagOm morgenen - en porsjon bokhvetegrøt med tilsetning av et stykke smør. På ettermiddagste, drikk et krus grønn te med kaker. Til lunsj koker du kyllingfilet (bryst). Tilfredsstille lett kveldsult med frisk frukt eller en håndfull nøtter, tørket frukt. Til middag - kokt fisk.
TorsdagOm morgenen - hvetegrøt med melk. Ettermiddagste - te, nype eller fruktdrikke. Til lunsj, spis bygggrøt med grønnsaker. På sen ettermiddag - naturlig yoghurt. Middag - grønnsakssalat med olivenolje.
fredagFrokost - melk semulegryn. På ettermiddagste, drikk sukkerfri kaffe med søtsaker. Til lunsj - rik fiskesuppe. For en ettermiddagsmatbit - fruktsalat. Til middag - kokt ris og en porsjon kyllingelever.
lørdagStart morgenen den første fridagen med mysli. Ettermiddagste - te eller kaffe å velge mellom. Til lunsj - spaghetti med sjømat. Snack - agurksalat og tomatsalat. Til middag - kyllinghakk med brødskive.
søndagFrokost - risgrøt med melk. På ettermiddagste, etter tradisjon - en kopp te eller kaffe uten sukker. Til lunsj tilbereder du en porsjon kjøttpilaf. Snack - kefir med lite fett eller naturlig yoghurt. Til middag - dampet fisk og grønnsaker.

Merk! En liten porsjon søtsaker (ikke mer enn 150 gram) er tillatt i ettermiddagsmatbit - søtsaker, bakverk eller kake.

Anbefalinger om hvordan du kommer ut av dietten

En av hovedreglene for de fleste vekttapmetoder er den rette veien ut av dietten. Med et kosthold på 200 gram, etter 3 timer, er det ingen spesiell teknologi for å komme seg ut av det. For mange som går ned i vekt blir et slikt kosthold vanlig, hver dag. I tillegg er det ingen strengt begrenset periode for overholdelse av dietten..

Den eneste advarselen: når de ønskede resultatene for vekttap er oppnådd, kan du gradvis øke mengden matporsjoner. Ifølge vurderinger er en omtrentlig diettmeny på 250 gram hver 3. time den samme, og det økte volumet av mat overbelaster ikke magen.

Viktig! Ernæringseksperter anbefaler at du ikke bruker mer enn 300 gram mat med en brøkdel..

Kostholdsmenyen innebærer inntak av sunne produkter. På slutten av diettfasen bør du ikke gå tilbake til de vanlige usunne rettene dine - stekt kjøtt og poteter, hurtigmat og halvfabrikata. Endring av mat dramatisk kan forstyrre fordøyelsen og forårsake ubehag i magen. I tillegg, for å opprettholde resultatene av vekttap, anbefales det sterkt å følge et brøk, balansert og sunt kosthold..

Kosthold 200 gram: anmeldelser og resultater

Hvor effektivt dietten er, sier kvinner som følger en diett:

Maria, 43 år, Kaliningrad:

Jeg prøvde mange dietter. Men de var alle basert på minimum matinntak. Den konstante sultfølelsen tvang til å slutte med dietten. Min frelse var brøkmåltider, 200 gram hver 3. time. Et stort pluss av dietten - menyen kan bestilles etter eget skjønn. Det viktigste er å gi opp skadelige produkter og spise nøyaktig 200 gram. Jeg har gått på diett den tredje måneden. Resultatet mitt er minus 16 kilo, utmerket helse og utseendet til attraktive kroppskurver.

Galina, 35 år, Krasnodar

For 2 år siden veide jeg 120 kilo. Det er ikke nok viljestyrke for aktiv idrett. Jeg bestemte meg for å gå ned i vekt med et kosthold på 200 gram hver 3. time. Det ble ikke noe raskt resultat. En måned senere veide jeg imidlertid inn og fant et vekttap på nesten 10 kilo. Hun fortsatte å følge diettregimet. Og tallene på skalaene gikk ned. Nå veier jeg 62 kilo. Kroppen er vant til hyppig inntak av mat, men i små porsjoner. Deretter ble det bare en vane. Etter 2 år fra begynnelsen av dietten spiser jeg fremdeles etter denne metoden. Magen er lykkelig, og refleksjonen i speilet er lykkelig!

Mange positive anmeldelser om 200 gram dietten - en garanti for tillit til å miste vekt.

VIKTIG! Informasjonsartikkel! Før bruk må du konsultere en spesialist.

Kosthold i timen etter 2 timer på menyen i en uke: regler, hvordan lage en diett, en liste over produkter

Denne teknikken er designet spesielt for de som er vant til å spise eller spise snacks ofte. Det fraksjonelle ernæringssystemet hjelper til med å normalisere stoffskiftet, hastigheten på fordøyelsen av maten, forbrenne kroppsfett med minimale diettendringer.

  1. Hva er et vekttap diett per time?
  2. Spiseregler for timediett for vekttap
  3. Tillatte og forbudte matvarer
  4. Hvordan lage en diettmeny annenhver time
  5. Kosthold etter time etter 2 timer: meny for uken
  6. Resultater og anmeldelser på timediet
  7. Fordeler og ulemper med en diett hver time

Hva er et vekttap diett per time?

Det er flere matprogrammer hver time. Den vanligste: "2 til 2". Den består i å spise mat regelmessig annenhver time i små porsjoner..

Dermed oppnås 8 måltider fra kl. 07.00 til 21.00, og det gjennomsnittlige kaloriinnholdet per dag er 800-1000 kcal.

En slik forenklet teknikk innebærer å spise i tredjedeler (hver 3. time), det er mer praktisk for arbeidende mennesker. Farlig "midlertidig" diett - "Golden Hour", som foreskriver faste for hele dagen og 1 kompleks mottakelse til en bestemt tid på dagen.

Spiseregler for timediett for vekttap

Dietten er ganske variabel, den er sammensatt individuelt (basert på preferanser, økonomiske og tidsmuligheter), men for det ble det utarbeidet flere grunnleggende regler:

  • volumet av en porsjon er 100-150 gram med et kaloriinnhold på 100-200 kilokalorier;
  • væske (te, vann, kaffe) drikkes 60 minutter etter et måltid, maten kan ikke vaskes ned;
  • søt, mel, fet og stekt mat er forbudt.

Det er å foretrekke å dampe eller grille retter uten å bruke ekstra oljer. For å sikre at matvarer ikke mister verdien, blir de ikke forhåndsfrosset.

Tillatte og forbudte matvarer

Hovedprinsippet i programmet er en sunn fraksjonell ernæring med full inkludering av alle næringsstoffer. Sauser, salt, sukker, konfekt og melprodukter, alkohol, røkt kjøtt og fett kjøtt fjernes fra dietten.

Det er bedre å distribuere menyen slik at mottakene veksler (karbohydrat / protein). Morgenen begynner med juice, te eller kaffe, og etter 2 timer spiser de energisk sunn mat: frokostblandinger (ris, bokhvete, havregryn), cottage cheese eller yoghurt.

Til lunsj og middag er proteinoppskrifter fra magert kjøtt (kylling, kalkun, kanin, lam, storfekjøtt) eller fisk (hake, steinbit, torsk, laks, ørret) egnet. Sørg for å introdusere varme flytende retter: supper, buljong, borscht (uten steking).

Vitamindelen av menyen er frukt og grønnsaker. De prøver å bruke fersk frukt: gulrøtter, kål, brokkoli, agurker og tomater, gulrøtter og rødbeter. Bær, epler, kiwi, sitrus, tørket frukt er egnet som dessert.

Fett og vegetabilske proteiner som finnes i nøtter og belgfrukter spiller en viktig rolle. Ta snacks, ta valnøtter, mandler, peanøtter. Pynt er laget av erter, bønner, linser og kikerter.

Hvordan lage en diettmeny annenhver time

Daglig kaloriinnhold bør ikke overstige 800-1200 kcal, en porsjon skal ikke overstige 100 g (mindre for kaloririke matvarer). For å komponere menyen riktig må du ta hensyn til antall måltider - 8. Kl. 21.00 skal middagen avsluttes. Du kan legge deg klokka 23.00-24.00.

Kosthold etter time etter 2 timer: meny for uken

For å gjøre det lettere å følge timeplanen, anbefales det å lage en meny for hele uken, tilberede måltider på forhånd og kjøpe mat, ha med snacks og vann..

Det bør være 2 ekstra måltider mellom hovedmåltidene..

Frokost 7:009:0011:00Lunsj 13:0015:0017:0019:00Middag 21:00
mandagMelk (glass)100 g kokt havregryn i vannKokt kyllingBønne- og soppsuppeKokt eggVinaigrette4 datoerEt glass kefir
tirsdagSukkerfri kaffeDel av fettfattig cottage cheese med rosinerDamp gjedde abborGrønnsakssalat (kål + agurk),

dampet kalv

RugskålGulrot, kål og betesalat (revet)5 valnøtterDrikker naturlig yoghurt
onsdagGrønn teKokte revne gulrøtter med rømmeGrillet kalkunfiletSopp krem ​​suppeNaturlig yoghurtgresk salatTørkede aprikoser (4-6 stk.)Ryazhenka
TorsdagGrønnsaksjuice (tomat)2 kiwiBiff av kjøtt (damp)RødbetSkummet ostGrønnsaksgryteBananAyran
fredagOransje friskBokhvete ujevnet med melkBraised kaninSelleri puré suppeHelkornbrødAubergine sauteMandelRosehip infusjon
lørdagMelkRisgrøtKokt sjømatFastetidsborscheple"Vår" frisk salat2 plommerBringebærte
søndageplejuiceOmelett (2 ekorn)KyllingkoteletterKosthold okroshka50 g fetaostStewed kålPeanøttSitronvann

Resultater og anmeldelser på timediet

Den største fordelen med systemet er dets bekvemmelighet. Brukere rapporterer om en komfortabel tidsplan og hyppige måltider, som forhindrer at sult får overtaket over selvkontroll.

I tillegg disiplinerer og lærer deg en sunn livsstil. Ernæringseksperter i artikler peker på fordelene med teknikken.

I gjennomsnitt kan du gå ned 3-5 kg ​​for et ukentlig kurs i programmet. Dette faktum blir bekreftet av sangeren Taisiya Povaliy, som bruker teknikken før viktige konserter eller filmopptak..

  • Svetlana (St. Petersburg): Jeg har spist riktig i lang tid, jeg bestemte meg for å prøve en ny metode - å spise per time. Å dele dietten ble ikke noe problem for meg, jeg måtte redusere volumet litt og justere timeplanen. Med så små endringer i det vanlige mønsteret klarte jeg å gå ned 4 kg den første uken. Den andre sirkelen var etter ytterligere 7 dager, og ga det samme resultatet. Nå er den tredje måneden stabil vekt.
  • Alexandra (Evpatoria): Jeg tror den eneste ulempen med programmet er dets ulempe under arbeid eller studier, fordi du ikke hele tiden kan tygge underveis i prosessen. Og for ferie - et fantastisk og effektivt alternativ som ikke spesielt begrenser gastronomiske preferanser.
  • Galina Podolskaya (lege): Jeg kan kalle slik mat ikke bare diett, men også terapeutisk. Pasienter med gastrointestinale forstyrrelser blir ofte foreskrevet et delt program med fem måltider. Derfor vil denne dietten definitivt ikke skade hvis du velger de riktige produktene..

Fordeler og ulemper med en diett hver time

Denne teknikken er en av de sikreste og mest effektive. Det er foreskrevet ikke bare for å opprettholde generell muskeltonus og normal BMI, men også for å bekjempe fedme, som med en sykdom.

Programmet er enkelt å overføre, skader ikke helsen, hjelper til med å strukturere diett.

Fordelerulemper
· Enkelhet i kostholdet, dets variasjon, mangfold;

· Mangel på sultfølelse;

· Ikke en stiv begrensning i valg av retter og produkter;

· Tydelighet, forståelighet, tidsplanens sikkerhet;

· Forbedre livets rytme, fremme disiplin, utvikle vanen med å spise riktig;

Gunstig effekt på kroppen

· Ulempe for arbeidende mennesker (det er vanskelig å utarbeide et regime, med tanke på åtte timer brukt på kontoret);

· Kompleksiteten i avhengighetsprosessen;

· Kontraindisert for ammende mødre og pasienter med gastritt, sår (eller spesialrådgivning er nødvendig);

Kosthold per time for vekttap: meny, anmeldelser, ernæringsprinsipper

Måltider har en mye større effekt på stoffskiftet enn vi er vant til å tenke. For å øke hastigheten på å gå ned i vekt, bør du studere prinsippene i fordøyelsessystemet og lage en individuell ernæringsplan..

Ernæringseksperter bemerker sammenhengen mellom måltidene og kroppens funksjon. Poenget er at vår biologiske klokke kan fortelle deg hvordan du skal spise riktig for å bringe vekten din tilbake til det normale. På en diett hver time, vil du ikke bli plaget av en sultfølelse. Du vil være i stand til å lytte til kroppssignaler og lære å forstå dem bedre.

Kosthold døgnet rundt: ernæringsprinsipper

Det er verdt å merke seg at diett per time for vekttap fortsatt ikke er en universell metode. Karakteristikkene til kroppen din passer kanskje ikke til tidsplanen nedenfor. For å lage en individuell vekttapplan, er det bedre å kontakte en kvalifisert ernæringsfysiolog. Imidlertid har studier funnet det mest generelle mønsteret som fordøyelsessystemet fungerer etter..

  • 6:00 - 7:00. Det antas at naturlige biorytmer starter på denne tiden. Om morgenen anbefales det å drikke et glass varmt vann med sitron på tom mage. Det stimulerer fordøyelsessystemet, renser kroppen, forbedrer tarmens funksjon.
  • 7:00 - 9:00 Du bør ikke spise tung mat, den fordøyes dårlig i løpet av disse timene. Det er bedre å utsette en solid frokost, erstatte den med en lett matbit..
  • 10:00 - 12:00 Kroppen er allerede i god form og klar for en solid frokost. På dette tidspunktet er det lov å spise så mye mat som vi pleide å spise til lunsj..
  • 13:00 - 15:00. Vår vanlige lunsjtid tilsvarer ikke bioritmer. I løpet av disse timene er kroppen ikke klar til å fordøye tett mat. Bedre å ikke spise noe mellom 13:00 og 15:00.
  • 16:00 - 17:00. Det anbefales å fokusere på å drikke rikelig med væske for å fjerne avfallsprodukter fra kroppen. Velg rent vann, naturlig juice, kompott som drikke.
  • 20:00 - 20:30. Perfekt tid for middag! Glem regelen "Ikke spis etter 18:00". Velg lette måltider: meieriprodukter, grønnsaker, fisk.
  • 21:00 - 06:00. Etter kl. 21.00 er det verdt å gi opp snacks. Kroppen på dette tidspunktet er allerede satt til hvile. For kvalitetssøvn må du legge deg før kl. 22.00.

Kosthold etter time: meny for uken

På et diett hver time for vekttap, ikke glem prinsippene for fraksjonell ernæring. Porsjonene skal være små. Her er en eksempelmeny for uken. Når du observerer et slikt kosthold hver dag, normaliserer du stoffskiftet og blir kvitt ekstra kilo. Ikke glem å sjekke diagrammet ovenfor..

Lær Mer Om Diagnostisering Av Pankreatitt

Behandling av pankreatitt med bokhvete og kefir

En populær folkemåte for å eliminere fordøyelsespatologi er bruken av bokhvete med kefir. Når du bruker bokhvete med kefir mot pankreatitt, er det viktig å følge flere regler som vil bidra til å forbedre helbredende effekt og forhindre mulige bivirkninger.